KLUB ZA TRAŽENjE POSLA USKORO U NAŠEM GRADU

У уторак, 26. јануара, у званичној посети Градској општини Костолац, био је директор Националне службе за запошљавање, господин Зоран Мартиновић. Господина Мартиновића дочекало је руководство Градске општине Костолац на челу са првим човеком општине, господином Иваном Савићем. Повод посете директора Националне службе за запошљавање јесте отварање клуба за тражење посла на територији Градске општине Костолац.

Крајем прошле године потписан је споразум између представника Националне службе за запошљавање и 85 локалних самоуправа о отварању 40 нових клубова за тражење посла, 10 центара за информисање и саветовање, као и 80 самоуслужних радних станица. Нови клубови за незапослене финансираће се средствима ЕУ, у оквиру пројекта под називом „Помоћ теже запошљивим групама“, чија је вредност 6,5 милиона евра.

Господин Мартиновић овом приликом обишао је реновиране просторије Дома омладине у Костолцу, које су до недавно служиле за складиштење. У овим уређеним просторијама биће смештен „џоб клуб“, сервис за незапослене.

Директор Националне службе за запошљавање, господин Мартиновић, истакао је да је задатак Националне службе за запошљавање да потпуно опреми простор и оспособи лице које ће радити у клубу, у периоду од 12 месеци. По његовим речима, Градска општина Костолац поред обезбеђивања адекватног простора, треба да процени одрживост ове услуге, а затим након ових 12 месеци, преузме на себе финансирање, уколико постоји могућност.

12647504_669079923234363_5214808016908255999_n

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s