Izložba fotografija poznatih Roma u svetu

Povodom obeležavanja Dana ljudskih prava, a pod sloganom “Bez razlika”, mladi iz romske zajednice juče su u Kostolcu održali uličnu akciju.

Pored izložbe fotografija poznatih Roma u svetu, mladi su razgovarali sa građanima i delili im flajere kako bi ih upoznali sa romskom kulturom, tradicijom i običajima. Ujedno su pozivali svoje sugrađane, da napišu poruku podrške mladima iz romske zajednice.

Na pomenutoj izložbi, bile su zastupljene slike poznatih svetskih ličnosti romskog porekla, kao što je, Čarli Čaplin, Ava Gardner, Antonio Banderas, Elvis Prisli, Pablo Pikaso, August Krog danski profesor, zatim bivši predsednik Brazila Nikola Kubiček, američka glumica Rita Hejvort, fudbaler Zlatan Ibrahimović i drugi.

Ova akcija koju su organizovali, označava preduzmanje inicijative mladih, kojima se ukazuje na njihov status u društvu, kao i potrebu da aktivnije učestvuju u kulturnim i društvenim aktivnostima u Kostolcu.

Cilj je takođe bio i da se građani Kostolca upoznaju sa bogatom kulturom, tradicijom i običajima kod Roma, i da se na taj način utiče na smanjenje stereotipa i predrasuda. Još jedan od ciljeva, je povećanje stepena međusobnog pomaganja, unapređenje druženja i solidarnosti različitih nacionalnih zajednica u Kostolcu.

Aktivnost je podržao Beogradski fond za političku izuzetnost i OEBS, u okviru projekta „Ispitivanje potreba i realizacija obuka za predstavnike lokalne samouprave i omladinskih nevladinih organizacija“, u saradnji sa Kancelarijom za romska pitanja GO Kostolac.

Izvor Hit radio

 

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s