Krivične prijave zbog zloupotreba u TE Kostolac

Pripadnici MUP podneli su krivične prijave protiv pet osoba zbog sumnje da su oštetili Privredno društvo „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ (TE-KO) za više od osam i po miliona dinara.

Kako je navedeno, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave, krivična prijava u redovnom postupku podneta je protiv dvojice odgovornih lica u Privrednom društvu „Rio“ Kostolac i protiv jedne osobe Privrednog društva TE-KO Kostolac.

Sumnja se da su oni na ime fiktivno izvedenih radova na podizanju na spoljnom odlagalištu površinskog kopa „Drmno“, neistinito prikazali obim i vrednost izvedenih radova, pribavivši protivpravnu korist preduzeću „Rio“ u ukupnoj vrednosti od 4.147.872 dinara, za koliko je oštećen i TE-KO.

Krivične prijave podnete su i protiv odgovorne osobe preduzeća „Mig“ d.o.o Požarevac, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi i protiv odgovorne osobe u TE-KO, zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica, stoji u saopštenju.

Sumnja se da su oni sastavljali građevinske dnevnike neistinite sadržine, prikazujući fiktivno izvedene radove za potrebe TE-KO i tako omogućili preduzeću „Mig“ sticanje protivpravne koristi u iznosu od 4.548.791 dinara.

Krivične prijave protiv osumnjičenih podnete su Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu, zaključuje se u saopštenju.

 

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s