Nova mašina za nova radna mesta

PD “RIO“ Kostolac nastavlja sa investiranjem tehnologije radi što bolje i kvalitetnije proizvodnje.
Nakon plastenika sa ružičnjakom u kojem će se za desetak dana obaviti rezanje ruža namenjenih tržištu, izgradnja novog plastenika u ataru sela Ostrvo, koji će do kraja meseca biti završen, ovo uspešno preduzeće investiralo je u novu opremu nabavivši najsavremeniju sejalicu za proizvodnju rasada, italijanskog proizvođača URBINATI. Kada  kompletna linija bude postavljena u prostoru iznad objekta upravne zgrade, prema rečima direktora, Filipa Rakića, ovo će biti najsavremenije klijalište za semensku proizvodnju u zatvorenom na Balkanu.

unuDSC_0669

– U objektu iznad upravne zgrade, koji je do skora bio ruiniran, napravili smo klijalište i pogon za proizvodnju rasada. Kada kompletna linija bude montirana i puštena u rad, ovo klijalište na zatvorenom koje radi u veštačkim uslovima, biće, trenutno,  najsavremenije na Balkanu. Linija je potpuno automatizovana sa kapacitetom obrade od 360.000 biljaka na sat –  objasnio je direktor Rakić i dodao:

– Cela linija je nabavljena od italijanskog proizvođača URBINATI  za  mnogo nižu cenu od onih koje su nam nudili domaći dobavljači i proizvođači.

Inače, ova mašina obavlja niz poslova i radnji kao što su: uzimanje kontejnera i dezinfikovanja, punjenja suptratom, sađenje i na kraju šišanje sadnica. Ovu liniju opsluživaće jedan radnik, a proizvedene sadnice koje će se koristiti za potrebe preduzeća, biće ponuđene na tržišti trećim licima.

Direktor PD ”RIO” Filip Rakić istakao je da će ovo klijalište biti pušteno u rad, kao i novi plastenik kod Ostrva, do kraja septembra, i da će na novim objektima biti primljeno dvadesetak radnika, koji su stručno osposobljeni za te poslove.

unuDSC_0684

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s