Održana 11. redovna sednica Skupštine GO Kostolac

USVOJEN IZVEŠTAJ O IZVRŠENjU ODLUKE O BUDžETU GRADSKE OPŠTINE KOSTOLAC ZA PERIOD OD 01.01.2015. DO 30.06.2015. GODINE („Službeni glasnik grada Požarevca“, br 14/14 i 4/15).
Jedanaesta redovna sednica Skupštine Gradske opštine Kostolac, održana je u utorak, 25. avgusta, a predsedavajući, gospodin Nenad Marković, sednicu je otvorio u prisustvu 19 (devetnaest) odbornika. Po usvojenom zapisniku sa prethodne sednice, otpočeo je rad po predviđenom dnevnom redu, a zatim su usledila mnogobrojna odbornička pitanja.
Prva i jedina tačka koju su razmatrali odbornici Skupštine Gradske opštine Kostolac bila je Izveštaj o izvršenju odluke o budžetu Gradske opštine Kostolac za period od 01.01.2015. do 30.06.2015. godine.
Odbornici Gradske opštine Kostolac jednoglasno su usvojili Izveštaj o izvršenju odluke o budžetu Gradske opštine Kostolac za prvih 6 meseci ove godine, nakon čega su usledila odbornička pitanja.
Predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić, obratio se kostolačkim odbornicima i dao odgovore na postavljena odbornička pitanja i ovom prilikom istakao:
„Na početku svog izlaganja iskazao bih zadovoljstvo što su i odbornici opozicione stranke primetili da je na teritoriji Gradske opštine Kostolac nešto urađeno u prethodnom periodu, jer su upravo oni ti koji najviše prate rad izvršnih organa vladajuće koalicije, i drago mi je da stvari sagledavaju realno i da mišljenje iznose javno. Osvrnuo bih se na realizaciju budžeta zaključno sa danom 30. junom 2015 godine. Pridržavali smo se plana javnih nabavki koji je usvojen u januaru mesecu, zatim Rebalansom 1 unete su određene izmene u planu javnih nabavki i držali smo se zacrtanih rokova i ciljeva i mogu reći da sam ja kao predsednik zadovoljan realizacijom zacrtanih ciljeva, jer su najvažnije investicije na vreme ugovorene, da su radovi na vreme otpočeli i da radovi idu svojim tokom. Sveopšti utisak je da realizacija budžeta, odnosno raspolaganje sredstvima koja su nam data budžetom idu u svom smeru i svom pravcu kako je i predviđeno. Izneo bih i informaciju odbornicima i građanima da je trenutno realizacija budžeta na onoj poziciji koja je za nas najvažnija, a to su investiciona ulaganja, iznosi 75,71%, što je jako ohrabrujuće, imajući u vidu da do kraja godine imamo još 4 meseca i da će sigurno pozicije predviđene za kapitalna ulaganja i investicije biti urađene, ja se nadam, 100%, što nam otvara mogućnost da kroz Rebalans 2 zatražimo i nova sredstva. Pohvalio bih i rad Mesnih zajednica sa teritorije Gradske opštine Kostolac. U Klenovniku je napravljen veliki pomak, smatram da se u selu Petka i dan danas izvodi najveća investicija u jednoj Mesnoj zajednici, na teritoriji grada Požarevca, ne samo na teritoriji Gradske opštine Kostolac. U Starom Kostolcu što se tiče infrastrukture, ovo selo je možda i najbolje uređeno, ali su brojni problemi oko eksproprijacije zemljišta i razvejavanja pepela, i savet MZ je po tim pitanjima vrlo aktivan. Mišljenja sam da je Ostrovo zavredelo svaku pažnju u 2015. godini. Pored jako dobre organizacije manifestacije „Ostrovački bećarac“, Savet Mesne zajednice stupio u je u jako ozbiljne i korisne razgovore sa predstavnicima NIS-a, i naravno najznačajnije je pokretanje jednog proizvodnog pogona Privrednog društva „Rio“. Uvek ima mesta za više i bolje, ali bitno je da stvari idu napred, svojim tokom i da se radi intenzivno.“

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s