Tehnička škola „Nikola Tesla“: Proslavljen 69. rođendan

Tehnička škola „Nikola Tesla“ sa domom učenika u Kostolcu 15. maja je obeležila 69. rođendan. Osnovana je 1946. pod nazivom „Stručna škola za učenike i industriju i rudarstvo. Kroz njene učionice i kabinete prošle su generacije mladih koji su se školovali za zanimanja u oblasti elektrotehnike, mašinstva i obrade metala i geologije i rudarstva.
Ova vaspitno – obrazovna ustanova za skoro sedam decenija rada postavila je standarde uspeha kroz stalna ulaganja u interese svojih đaka, koji su se dokazali kao okosnica privrede ovog kraja, ali i šire. U ovoj, godini koja prethodi jubilarnoj, osim uređivanja zgrade, kabineta, celokupnog školskog prostora, unapređivanja nastave, škola je realizovala i značajne projekte obuke mladih, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Vlade Srbije.
Obeležavanje 69. godine kostolačke Tehničke škole trajalo je od 11. do 15. maja. Počelo je kvizom prirodnih nauka, a nastavljeno turnirima u šahu i malom fudbalu – za učenike i profesore. Profesori su se nadmetali u stonom tenisu, odigrana je revijalna odbojkaška utakmica, kao i završni turnir Lige prosvetnih radnika u odbojci. Kao uvertira u centralnu priredbu 14. maja je organizovano Književno – muzičko veče, u kome su učestvovali učenici škole – dobitnici nagrada na takmičenju recitatora i takmičenju u literalnom stvaralaštvu, kostolački Klub ljubitelja knjige „Majdan“, kao i muzički gost, kantautor Branko Pražić. U četvrtak je organizovana i zajednička žurka svih učenika, proglašenje pobednika na takmičenjima i podela medalja.
U toku nedelje je organizovan i Dan otvorenih vrata, kada je predstavljena škola i plan po kome će u školskoj, 2015/2016. godini, moći će da je upiše 270 redovnih učenika, ali i 30 vanrednih, starijih od 17 godina.
Povodom Dana škole u kostolačkom Domu kulture organizovan je prigodan kulturno – umetnički program. Priznanje za ostvarene rezultate u nauci i sportu dobilo je 82 učenika, uručene su jubilarne nagrade profesorima za 10, 20 i 35 godina rada, a takođe su uručene i zahvalnice partnerima iz lokalne samouprave i privrede, koji su doprineli radu TŠ „Nikola Tesla“.
Osnova privredne budućnosti
– Pripremajući program odlučili smo da prikažemo naše bogatstvo, ono čime se ponosimo i što nosimo u zajednicu najuspešnijih škola u Srbiji, rekao je između ostalog dr Goran Nestorović, direktor TŠ „Nikola Tesla“ na početku svečanosti i nastavio: – Sa ponosom mogu da vam saopštim da zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa lokalnom samoupravom i pripadajućim ministarstvom uspeli smo da realizujemo značajne projekte u pogledu kapitalnih investicija i obrazovne delatnosti koji će primetno ojačati kvalitet rada u školi. Tehnička škola sa domom učenika „Nikola Tesla“ u Kostolcu bila je i biće osnova privredne budućnosti našeg kraja, istakao je dr Nestorović.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s