POSLOVNA VIZIJA RAZVOJA KOSTOLCA PREPOZNATA I NAGRAĐENA

U okviru projekta „Put ka vrhu“, čiji su nosioci „Media Invent“ i novosadski i beogradski Univerzitet, a stručnu pomoć u njegovoj realizaciji daju Privredna komora Vojvodine i privredne komore Srbije i lokalne samouprave, u ponedeljak, 25. maja, u Domu kulture u Kostolcu, uručena su prestižna priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ pojedincima koji su doprineli afirmaciji privrednog i društvenog napretka. Ovo svojevrsno ocenjivanje i vrednovanje preduzetničkog stvaralaštva nastalo je pre 15 godina. Na ovoj svečanosti dodeljeno je 27 priznanja, privrednim i društvenim subjektima sa područja BraničevskoG upravnog okruga. Odluku o dodeli priznanja doneo je žiri, kojim je predsedavao prof. Radovan Pejanović, rektor Univerziteta u Novom Sadu, a koga čine istaknuti privrednici, novinari, profesori.
Svečanost je otvorena himnom Republike Srbije u izvođenju hora Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Požarevca. Ovaj događaj uveličao je i plesni studio ,,Bolero“ iz Požarevca, kao i Kulturno-umetničko društvo „Kostolac“ iz Kostolca.
Dobitnike nagrada je pozdravio Aleksandar Đokić, načelnik Braničevskog upravnog okruga.
U ime svih dobitnika ovog prestižnog priznanja, reči zahvalnosti, uputio je Bane Spasović, predsednik Skupštine grada Požarevca.
Ovu svečanost uveličao je i naš poznati književnik, pesnik, Pero Zubac, koji je besedio o životu Kapetana po kojem nagrada i nosi naziv.
Među 27 dobitnika prestižnog priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ u kategoriji za poslovnu viziju razvoja našeg grada Kostolca, nagrada je uručena prvom čoveku Gradske opštine Kostolac, Ivanu Saviću:
„Iznenađen sam nominacijom za ovu nagradu jer je vrlo kratak period od kada sam na funkciji predsednika Gradske opštine Kostolac. Ovom prilikom želim da se zahvalim ljudima koji su prepoznali moj rad i moje zalaganje i koji su mi dodelili jednu ovako značajnu nagradu. Ovo je velika čast i ono što je najvažnije ostavlja jako veliku obavezu meni samom da ubuduće opravdam poverenje koje mi je ukazano“.
Gradska opština Kostolac, na čelu sa predsednikom Ivanom Savićem, za vrlo kratak period postigla je značajne rezultate. Dokaz je da se stručnim i vrednim radom dolazi do uspeha, što potvrđuje dobijanje ovog prestižnog priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ – za poslovnu viziju razvoja Kostolca. Za ostvarivanje vizije razvoja Kostolca, kao i okolnih seosih naselja, neophodna je ogromna energija, snaga, vera i želja. Neophodno je uložiti puno truda, napora, nerava i rada, jer se samo na taj način ostvaruju planovi i realizuju zacrtani ciljevi. Pri realizaciji poslova u Gradskoj opštini Kostolac veliki i značajan doprinos daje predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić, koji je priznat u svojoj struci, politici, i za vrlo kratko vreme dobitnik mnogih nagrada i priznanja. Iako još uvek Gradska opština Kostolac ima vrlo ograničene ingerencije i ograničena raspoloživa finansijska sredstva, ova lokalna samouprava ostvaruje postepene, ali vredne rezultate u poboljšanju svakodnevnice i kvaliteta života svojih građana. Uspešnost, ostvareni rezultati, zacrtani ciljevi i vizija razvoja našeg grada i seoskih naselja prepoznati su i nagrađeni.

11124548_578312132311143_775387737725449187_n 11268265_578312108977812_7311638800209197921_n

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s