Jelenа Ilić, novi direktor Centrа zа kulturu Kostolаc

Na nedavno održanoj sednici Skupštine GO Kostolac, Jelena Ilić iz redova SNS-a imenovana je za vršioca dužnosti direktora Centra za kulturu Kostolac.

U novembru prošle godine, prilikom formiranja lokalne vlasti u Kostolcu koju čine SNS i koalicija SPS – PUPS – JS, mesto direktorа Centra za kulturu Kostolac pripalo je napednjacima i samo je bilo pitanje vremena kada će biti imenovan novi direktor iz njihovih redova.

To se i dogodilo na nedavno održanoj sednici Skupštine GO Kostolac na kojoj je  razrešen direktorske dužnosti Marko Jelčić, a potom je na tu fukciju postavljena Jelena Ilić. Nakon imenovanje, Ilić je istakla da će glavna misija Centra za kulturu u Kostolcu biti razvoj kulturnih vrednosti  i podsticanje mladih i dece na stvaralaštvo i kreativnost i dodala:

Najveći trud uložićemo na afirmaciji lokalnog kulturnog sadržaja tako što ćemo pokrenuti poseban program gde će u mnogo većoj meri biti uključeni i glumci, i muzičari, i književnici iz Gradske opštine Kostolac, a ne da se dovode razni umetnici sa pozavidnim profesionalnim biografijama sa strane.Vrlo je važno dati vetar u leđa i podržati naša kulturna udruženja koja i u ovim siromašnim uslovima postižu savršene rezultate.

Ona je još najavila da će napraviti jedinstven program ustanove koji će biti dizajniran tako da bude prepoznatljiv, pregledan, sveobuhvatan i objavljivaće ga u štampanom i elektronskom obliku.

Ilić smatra da do sužavanja kulture i gubljenja publike ne dovode nova vremena već odbijanje da se njima prilagodimo.Novi mediji otvaraju nove mogućnosti i zato će se Centar za kuturu Kostolac truditi da se što više njima koristi.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s