Blokade u kostolcu sutra od 6 do 18 časova

Radnici izdvojenih kostolačkih preduzeća, “Autotransporta“, “GEORADA“, “Prima“ i “Kostolac-usluga“ blokiraće sutra četiri putna pravca ka Kostolcu u periodu od 6 do 18 časova. Blokade će trajati neprekidno po dva sata, pa će potom vozila biti propuštana u periodu od 30 minuta. Blokada ne važi za vozila hitne pomoći, vatrogasce, novinare… potvrdio nam je u telefonskom razgovoru Borislav Nikolić, predsednik sindikata “Autotransporta“ i vođa protesta čiji je zahtev vraćanje u matičnu kompaniju (EPS). Inače, prema procenama sindikalaca, na protestima u Kostolcu danas se okupilo oko 1500 ljudi, dok je gradska opštinasrb-2303-2015- Kostolac na sednici održanoj u ponedeljak podržala zahteve radnika. Sindikati ovih preduzeća najavili su radikalizaciju protesta. Međutim, mada ne odustaju od osnovnog zahteva, proširenje blokade na 24 sata odložili su do petka.
Kako nam je juče potvrdio Borislav Nikolić, on se telefonski čuo sa ministrom energetike Aleksandrom Antićem koji je obećao da će se na sednici Vlade Srbije u četvrtak, 26. marta razgovarati o položaju i sudbini ovih preduzeća izdvojenih pre deset godina iz Privrednog društva “Termoelktrane i kopovi“ Kostolac.
Ministar Aleksandar Antić najavio je dolazak u “Autotransport“ Kostolac odmah nakon sednice Vlade u petak, 27. marta sa odlukom o daljem funkcionisanju 4 izdvojena preduzeća, mogućem povratku ili nekom drugom rešenju.

One thought on “Blokade u kostolcu sutra od 6 do 18 časova”

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s