Otvoren Nacionalni gimnastički centar u Kostolcu

Srbija je dobila novi Nacionalni gimnastički centar u Kostolcu koji nakon rekonstrukcije ispunjava sve uslove za organizaciju međunarodnih takmičenja.

Ministar Udovičić istakao je da sport mora da deli sudbinu naroda, ali da država, po jasno utvrđenim prioritetima ulaže u sportsku infrastrukturu u svim krajevima Srbije.

„Zaista smo posvećeni tome da i vrhunski sportisti imaju najbolje uslove za trening i pripreme i da građani, ma gde da žive, imaju optimalne uslove za rekreaciju“, rekao je Udovičić.

Sredstva za renoviranje izdvojena su zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta, koji ulažu u izgradnju i rekonstrukciju sportske infrastrukture širom zemlje.

Zahvalivši Ministarstvu omladine i sporta na pomoći u osposobljavanju Nacionalnog gimnastičkog centra, njegov upravnik Dušan Marović rekao je da ovaj objekat ima veliki značaj za razvoj gimnastike u Srbiji.

Gimnastika je bila na najnižem stepenu, iako je to bazični sport, ali uspeli smo da našim entuzijazmom i razumevanjem Ministarstva dođemo do sredstava. Za Srbiju je ovo veoma značajno, jer reprezentacija naše zemlje ubuduće neće morati da troši ogromna finansijska sredstva za pripreme takmičara u inostranstvu. Sada imamo maksimalne uslove za rad„, istakao je Marović.

Prema njegovim rečima objekat u Kostolcu ima sve uslove da se paralelno odvijaju i muška i ženska takmičenja.

Dobili smo ceo takmičarski gimnastički asortiman, tako da imamo sve olimpijske strunjače i sprave. To je velika prednost, jer je centar u Kostolcu sada opremljen po standardima za održavanje svetskih kupova, Univerzijade, Evropskog letnjeg festivala mladih„, naveo je Marović.

U kostolačkom centru, pored stotinjak dece, trenira i juniorski prvak Srbije Petar Vefić.

Napokon imamo sve uslove za trening. Trenutno se spremam za nekoliko međunarodnih takmičenja koja su priprema za Evropski festival mladih u Gruziji“, izjavio je Vefić.

Treneri Nacionalnog gimnastičkog centra u Kostolcu pružaju i usluge korektivne i razvojne gimnastike, upravnik ovog centra je istakao da su svi sadržaji za decu besplatni.

Deca nam prvo dolaze na korektivni program, ali mnogi od njih ostaju i počinju da se takmiče. Radimo na tome da gimnastiku, koja je treći bazični sport, uz plivanje i atletiku koji već donose rezultate, vratimo na mesto koje joj pripada. Želimo da dodjemo do evropskog odličja koje bi bilo odraz kvaliteta novih uslova za rad i podsticaj za još više dece da nam se priključe„, zaključio jeMarović.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s