Mlade nade ženskog rukometa testirane u Kostolcu

Drugo okupljanje reprezentacija Braničevskog i Podunavskog okruga u ženskom rukometu, gde su učešće imale mlađe i starije pionirke, održalo se u kostolačkoj Hali sportova. Svaka ekipa dala je po tri – četiri svoja najperspektivnija igrača, koja će daljim plasmanom, ući u uži izbor najboljih igračica grupe “Centar”.

Na širem spisku reprezentacija Braničevkog i Podunavskog okruga koji sačinjavaju mlađe pionirke 2002./2003. godište, odnosno starije pionirke 2000./2001. godište, učešće je imalo 47 igračica iz svih rukometnih klubova u našem regionu: Požarevac, Kučevo, Smederevo, Rudar – Kostolac, Sloga – Petrovac, OŠ Azanja, Mladost – Smederevska Palanka, Mladi radnik – Radinac, Osica – Osipaonica.

Naš region pripada grupi “Centar”

 Srbija je podeljena na četiri osnovna centra: grupe „Sever“, „Zapad“, „Istok“ i „Centar“. Naš region pripada grupi „Centar“ gde se još nalazi i grad Beograd i Mačvansko-Kolubarski okrug. Iz navedena tri okruga, „Centar“ će napraviti svoju reprezentaciju koja će igrati sa ostalim grupama, a stručni štab reprezentacije Srbije će odrediti uži spisak od 16 najboljih igračica.

Na prvi zvužduk sudije zaigrale su mlađe pionirke nakon jednočasovnog treninga. kada je odigrana i trenig-utakmica starijih. Usledio je i sportski pozdrav namenjen publici koja je aplauzima i navijanjem bodrila mlade nade na terenu.

U akciji koju sprovodi Rukometni savez Srbije, mladim rukometašicama pružena je mogućnost da se na ovakvim okupljanjima predstave u najboljem svetlu i pokažu svoje sposobnosti na terenu. Spisak, koji se svakim narednim okupljanjem skraćuje, dovešće do konačnog broja od 16 najboljih igračica u reprezentaciji koja će predstavljati naš region.

Nijedno dete neće biti ispušteno, svako će dobiti šansu da pokaže šta ume.
Trener reprezentacije Braničevskog i Podunavskog okruga, Srđan Ilić

 „Rukometni savez Srbije je napokon uradio jednu dobru stvar, našu zemlju podelio je na regione kada je u pitanju mlađa kategorija. Ovo je dobro i za nas, gde mi u našem regionu možemo da vidimo u datom trenutku na kom nivou su naša deca.“ –rekao je trener reprezentacije Braničevskog i Podunavskog okruga, Srđan Ilić.

Uprkos spisku koji se skraćuje, Ilić je napomenuo da će se nastaviti mesečna okupljanja gde će se i dalje pratiti razvoj mladih rukometašica jer su u uzrastu podložnom promenama, a njihov osnovni cilj je da što više naše dece, na fer i korektan način, zaigra za region.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s