Iz rada Kancelarije za Rome u Kostolcu: Pažnja najmlađima

​Kako i dolikuje, aktivnosti koje se sprovode u okviru rada Kancelarije za Rome u Kostolcu, krajem prošle i početkom ove godine bile su posvećene deci, pored redovnih (pomoć prilikom izdavanja ličnih dokumenata i slično…).
Prvo je Udruženje „Kreativni Romi“ Kostolac, čiji je predsednik Redzep Alijević, u saradnji sa NVO „Euro Romi“, podelilo 439 novogodišnjih paketića za decu romske nacionalnosti, u prostorijama Kancelarije u Kostolcu. Paketiće je obezbedio grad Požarevac.
Početkom januara, saradnja Udruženja „Kreativni Romi“ i „Euro Romi“ doprinela su da 50 mališana romske nacionalnosti iz Kostolca krenu u Beograd. Naime, deca iz Kostolca su bila gosti na Belom Dvoru, a pozvani su od strane Fondacije „Princeza Katarina“, gde su učestvovali na Božićnoj proslavi.
– Tamo su deca oduševljeno učestvovala u proslavi, priča o utiscima Redzep Alijević, predsednik „Kreativnih Roma“. Igrali su, pevali, i dobili poklone od Fondacije. Vratili smo se tog dana, 5. januara, u Kostolac oko 18 časova. Dočekali su nas roditelji dece koju smo vodili na put koji su, isto kao i mališani bili presrećni što su imali priliku da lično upoznaju princezu Katarinu. Pored Fondacije, koja je sve to organizovala i pozvala nas, Udruženja sa kojim sarađujemo, da se ovo putovanje realizuje pomoglo nam je i PD „TE – KO Kostolac“ koje nam je obezbedilo prevoz.
Inače, interesantno je pomenuti, deca su bila uzrasta od tri do šest godina i „svi su bili dobri“, kako nam je rekla Azira Ehmeti, sekretar Kancelarije za Rome u Kostolcu, koja ih je toga dana čuvala i brinula o njima, a svi su bili sa teritorije Gradske opštine Kostolac, deca čije porodice žive u Petki, kod Benzinske pumpe , u naselju „Kanal“…

One thought on “Iz rada Kancelarije za Rome u Kostolcu: Pažnja najmlađima”

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s