Raspisan tender za izgradnju koloseka u Kostolcu

JP „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ d.o.o. objavilo je javni poziv za izgradnju železničkog koloseka od železničke stanice Stig do Termoelektrane Kostolac B, čija je izgradnja planirana u prvoj polovini tekuće godine. Poziv je upuće 12. januara, a javno otvaranje ponuda biće 24. februara 2015. godine.

Da podsetimo, projekat izgradnje pruge od železničke stanice „ Stig“ do Termoelektrane „ Kostolac B“ predstavljen je javnosti u decembru 2012. godine. Ukupna dužina koloseka je 22 kilometra, a vrednost projekta procenjena je na oko 15 miliona evra iz kineskog kredita. Kako je tada rečeno, deo pruge trasiran je starim koridorom od železniče stanice „ Stig“ do kopa „ Drmno“. Od kopa „ Drmno“ trasa pruge ići će paralelno sa putem Bradarac– Kličevac, zatim uz unutrašnje odlagalište kopa „Drmno“ do prepumpne stanice „ Srećno“ odakle prelazi put „ Drmno“– Bradarac i ide pravo u krug termoelektrane.

Maksimalna dozvoljena brzina dizel lokomotive kojom će se obavljati saobraćaj biće ograničena na 50 kilometara na čas na otvorenom delu pruge. Na koridoru su predviđena 26 proprisno obeležena pružna prelaza. Od ukupnog broja pružnih prelaza 23 se odnose na ukrštanja sa poljoprivrednim i nekategorisanim putevima koji će biti obeleženi vertikalnom signalizacijom. Preostala tri pružna prelaza su sa asfalnim zastorom. Pružni prelazi predviđeni su na putevima Bradarac- Kličevac, Bradarac- Drmno i Stari Kostolac- Drmno. Oni će biti obezbeđeni polubranicima, vizuelnom i zvučnom signalizacijom što je u skladu sa važećim bezbednosnim propisima. Prema podacima sa prve promocije ovog projekta, za potrebe izgradnje pruge bilo je neophodno izvršiti eksproprijaciju oko 23 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Kriterijum za dodelu ugovora je najniža ponuđena cena, a rok za dostavljanje ponuda je 24. februar do 10 časova. Javno nadmetanje će biti obavljeno 24. februara u 10.15 časova. Konkursna dokumentacija se može preuzeti sa sajta TE-KO Kostolac.

Rok za donošenje odluke o dodeli ugovora ili odluke o obustavi postupka je 40 dana od dana otvaranja ponuda.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s