Budžet gradske opštine Kostolac za narednu godinu 400 miliona dinara

Skupština Gradske opštine Kostolac danas je usvojila budžet za narednu godinu. Opština u čijem sastavu su osim grada Kostolca i četiri sela, Stari Kostolac, Klenovnik , Petka i Ostrovo raspolagaće u 2015. godini sa ukupno 88 miliona dinara. Blizu 73 miliona su transferna sredstva iz grada Požarevca kao i sopstveni prihodi a petnaestak miliona su preneta sredstva iz ove godine.

„Za funkcionisanje gradske opštine Kostolac, što znači za zarade zaposlenih, troškove Skupštine, Veća i predsednika opštine, odborničke naknade, administrativne troškove… opredeljeno je 72, 5 miliona dinara. Sredstva u okviru plana dečjeg vrtića u iznosu od 37 miliona dinara, i ne nalaze se u osnovnom budžetu. Sredstva za održavanje u ukupnom iznosu od 19 miliona dinara preko Direkcije za izgradnju nisu u budžetu za funkcionisanje gradske opštine Kostolac. Kod JP „Vodovod i kanalizacija“ planirana sredstva iznose 91, 5 miliona dinara… Sredstva koja će biti opredeljena ka gradskoj opštini Kostolac iznose 400 miliona dinara“, rekao je između ostalog predsednik Gradske opstine Kostolac Ivan Savić.

Saša Pavlović iz vladajuće Srpske napredne stranke rekao je da dodatnih sto miliona dinara treba da stigne rebalansom jedan po osnovu ubiranja eko takse. Da bi opština Kostolac mogla da raspolaže sa više svojih sredstava neophodno je da se promeni Statut i pozvao je sve odbornike da zajedno uz punu saglasnost to i urade. Takođe je i predočio da opština Kostolac ne raspolaže gradskim zemljištem i da je ono u vlasništvu PD TEKO i da će tek prenosom i vlasništvom kao lokalna samouprava moći da konkuriše za projekte u raznim sferama života.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s