Ko preprodaje ugalj iz Kostolca?

Na vest u medijima da se u Kragujevcu preprodaje ugalj iz Kostolca reagovala je Služba za odnose sa javnošću Privrednog društva “Termoelektrane i kopovi Kostolac”, osuđujući takvu zloupotrebu u cilju ostvarivanja zarade.

– Najoštrije osuđujemo bilo kakve zloupotrebe najhumanijeg gesta naše kompanije da se najsiromašnijima obezbedi ogrev, zbog čega naši zaposleni ulažu vanredne napore. Na nadležnim organima je da ispitaju ovakve navode i o tome obaveste javnost – saopštili su iz TE-KO “Kostolac”.

Oni navode da je njihova kompanija za ovogodišnju grejnu sezonu u avgustu raspisala javni oglas za prodaju komadnog uglja penzionerskim organizacijama, organizacijama invalida rada i sindikalnim organizacijama u ukupnoj količini od 120.000. tona.

– I pored poteškoća usled poplava tokom jula, avgusta i septembra, omogućili smo da navedene organizacije počnu sa preuzimanjem komadnog uglja od 7. novembra. Kao društveno odgovorno preduzeće, i pored navedenih teškoća, omogućili smo ugroženim kategorijama kupovinu komadnog uglja po prošlogodišnjoj ceni od 2.957 dinara, sa uračunatim PDV-om – ističu u TE-KO “Kostolac”.

Da bi se sprečile zloupotrebe, na zahtev ove kompanije, svi predstavnici udruženja dostavili su izjave, date pod materijalnom i krivičnom odgovornošću, da će ugalj biti distribuiran isključivo njihovim članovima.

– TE-KO “Kostolac” nastoji, i pored toga što nema uticaja na način raspolaganja komadnim ugljem, da upravo oni koji izdvajaju i poslednji dinar za njegovu kupovinu, dobiju svoju uplaćenu količinu – napominju u kostolačkoj kompaniji.

One thought on “Ko preprodaje ugalj iz Kostolca?”

  1. Proverite malo gospodina Jovana Jovanovića, predsednika udruženja invalida amputiraca iz Smedereva, koji je po povoljnim uslovima dobio nekoliko stotina tona uglja za svoje članove, a koje je na rate prodao po punoj ceni!

    Sviđa mi se

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s