Usvojen drugi rebalans budžeta u Kostolcu

Odbornici Skupštine gradske opštine Kostolac na juče održanoj sednici usvojili su rebalans 2 ovogodišnjeg budžeta. Rebalans na samom kraju godine je usledio zbog 4 miliona dinara novog priliva sredstava.
Na sednici Skupštine gradske opštine Kostolac, održanoj u ponedeljak potvrđeni su mandati za dva nova odbornika koja dolaze iz redova vladajuće koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke. Mandati su potvrđeni Jeleni Jovetić i Saši Grubetiću. Shodno običaju, oni su nakon glasanja položili zakletvu.

Sednica Skupštine je održana prevashodno zbog razmatranja i donošenja odluke o drugom rebalansu budžeta za ovu godinu. Reč je o prilivu 4 miliona dinara koja će biti upotrebljeni za, kako je predsednik skupštine, Nenad Marković rekao: „Ovim prilivom ćemo sinhronizovati prilivnu i odlivnu stranu. Mi smo kao gradska opština od grada tražili 12 miliona, a dobili smo četiri, od čega su dva miliona za sport, a dva za tekuće troškove. Sredstva za investicije su iskorišćena shodno svojim namenama, a najveći konto je za toplifikaciju. Izvođači su na terenu, taj posao se obavlja, tako da očekujemo da do kraja godine veći deo tih sredstava iskoristimo. Kolika će biti realizacija sredstava za investicije, zavisiće i od vremenskih uslova“.
Inače, ovogodišnji Kostolački budžet planiran je na prihod od 134,4 miliona dinara. Rashod u budžetu je 164, 7 miliona. Deficit od tridesetak miliona dinara biće pokriven neutrošenim sredstvima, objasnila je na samoj sednici Zdenka Radosavljević, stručni saradnik za poslove izvršenja budžeta.
U Kostolcu očekuju znatno veći budžet za 2015. godinu, pre svega za investicije, rekao je novinarima nakon sednice predsednik Skupštine, Nenad Marković: „Priprema se budžet a sledeću godinu, i mogu da kažem da je lepa vest za građane Kostolca da će investicioni deo biti mnogo veći u sledećoj godini“.
Do kraja godine planirano je da se održi još jedna sednica Skupštine gradske opštine Kostolac.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s