Nenad Marković: Moramo da budemo efikasni i pragmatični

Novoizabrani predsednik skupstine gradske opštine Kostolac, Nenad Marković podsetio je da je na petoj redovnoj sednici Skupštine pre nepunih mesec dana izabrano novo rukovodstvo, takođe i na aktivnosti tokom ove godine. Rekao je i da je izvršenje budžeta u drugoj polovini godine u Kostolcu bilo znatno bolje nego u prvoj i da do kraja godine treba da usledi i rebalans da bi se potrošilo još 5 miliona dinara. Najvažnije investicije u gradskoj opštini Kostolac su na izgradnji toplifikacione mreže na tri lokacije: dve u gradu, u naseljima Kanal i Didino selo i u Petki.

     O aktivnostima Skupštine u narednoj, 2015-oj godini, Marković je rekao: „Skupština će obavljati one funkcije koje su joj Statutom propisane.
Kao predsednik Skupštine nastojaću da imam najbolji mogući odnos sa svim odborničkim grupama i da kao Skupština maksimalno pomognemo izvršnoj vlasti, u smislu da se odluke ne zadržavaju, već da im omogućimo da odrađuju svoj deo posla brzo i kvalitetno. Ja tako doživljavam posao skupštine. Moramo da budemo efkasni i pragmatični, jer posla ima stvarno mnogo. Samu opštinu u sledećoj godini očekuju daleko veće investiciona ulaganja, što je dobra vest za sve stanovnike opštine“.
U 2015. godini u Kostolcu očekuju razrešenje prava vlasništva nad javnim površinama u gradu. Naime, Kostolac je, kako je Nenad Marković obrazložio, jedina opština u Srbiji koja ne raspolaže zemljištem već je ono u vlasništvu Elektroprivrede Srbije. Iz EPS-a je stiglo odobrenje da se to reši i treba sada i formalno da se uradi: „Ne mogu da kažem koja je površina u pitanju, ali mogu da kažem da svo ono zemljište koje potrebno Elektroprivredi za proizvodne svrhe treba da bude prebačeno u vlasništvo opštine Kostolac“.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s