Uvek u svemu naj

Bio je dečkić (pamtimo ga kao takvog) generacije 1988, družila se deca: na čamcu na Dunavcu, na plaži su organizovali prvomajske uranke, družili se u školi… Onda su malo porasli, razišli se svako na svoju stranu, ali nađu se u Kostolcu po nekad (kada svrate) i naprave sebi „prvomajski uranak“… Izgledaju drugačije, promenili su se, odrasli… Za sve to vreme, pa i u „čamcu na Dunavcu“ Danijel je bio neko ko: je uvek imao najuredniju frizuru, ko nije voleo da izostaje sa časova, ko je imao najbolje ocene, a dobar drug. Jednostavno, dalo se „naslutiti“ – uspeh ovde ne može izostati! I nije. Mada, sada priznaje da nije bilo lako. Ipak, za sve to vreme, imao je ogromnu podršku roditelja.
Danijel Blagojević je rođen 1988. godine, detinjstvo je proveo u Kostolcu gde je i završio Osnovnu školu. Tada je zavoleo sport i aktivno igrao rukomet u „Rudaru“, pa fudbal. Tokom osmogodišnjeg školovanja dobijao priznanja i nagrade, od pisanih sastava na zadate teme (o Svetom Savi) do raznih takmičenja… Nakon osnovne, upisuje Tehnički školu „Nikola Tesla“, završava je 2008. godine sa odličnim uspehom i stiče zvanje elektrotehničar elektronike. I u srednjoj školi učestvuje na takmičenjima, iz matematike, „Misliša 2006.“ dobija sertifikat Kluba mladih matematičara „Arhimedes“ iz Beograda…
Školske 2008/2009. godine upisuje Fakultet Tehničkih nauka u Novom Sadu, osnovne akademske studije, smer elektrotehnika i računarstvo, podsmer – automatika. Studije je završio 2013. godine i stekao VII stepen obrazovanja, zvanje diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva, sa prosečnom ocenom 8,1, a diplomirao je 13. septembra 2013. sa ocenom 10.
U toku studija je radio na projektima WebShop, softver za studentsku službu, softver za prepoznavanje lica, socijalna mreža (replika Facebook-a)… poznaje programske jezike: Matl.ab, E-Plan, Auto Cad, C, C++, C#, Asemler, Java…Microsoft office…
Za diplomski rad je napravio softver za automatizaciju rezervoara za vodu sistema navodnjavanja. Osim toga, govori i piše engleski, a u toku studija je stekao sertifikat za nemački jezik.
Nakon završenih osnovnih akademskih studija upisao je master studije, smer  Elektronsko poslovanje, sada je na polovini master studija, ispite koje je položio na master studijama dao je sa ocenom 10.
U međuvremenu Danijel se zaposlio, u maju 2014. godine, u Švajcarskoj firmi „SIX SENTIX“, koja se bavi izradom softvera za banke i automatskim testiranjem softvera, radi kao JAVA Developer, trenutno je angažovan na Projektu koji će se koristiti u Srbiji, Nemačkoj, Austiji i Švajcarskoj, a projekat ima cilj da našim poslodavcima omogući pristup bilo kom radniku, kompaniji, projektu, sa preciznim podacima o prihodima i rashodima o svakom klijentu, radniku… Firma u kojoj radi obavlja poslove za Švajcarske banke.
Iako je bio odličan učenik u Tehničkoj školi, Danijel je na Fakultetu shvatio da je to – nedovoljno predznanje. Zbog toga je mnogo radio i privatno, uporedo sa studiranjem, na usavršavanju, obrazovanju, i sve u svemu, put do uspeha je bio naporan kao i posao kojim se sada bavi.
Zato i jeste, oduvek bio – naj. Smatra da je vreme da se malo odmori, možda svrati do – čamca na Dunavcu, sigurno ga čeka, kao i roditelji u Kostolcu i drugovi.

avatar

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s