FK „Kostolac 2008“: Uspesi mladih fudbalera

Mladi fudbaleri „Kostolca 2008“ ove godine beleže uspehe na terenima u celoj Srbiji. Selekcija dečaka rođenih 2006. godine osvojila je dve zlatne medalje u Kragujevcu i Živici, kao i treće mesto u Velikom Gradištu.

Kako nam je rekao Jovica Stanić, predsednik mlađeg kostolačkog kluba, u Kragujevcu je u konkurenciji ekipa iz Šumadijskog okruga i Beograda, „Kostolac 2008“ osvojio prvo mesto. Za najboljeg igrača takmičenja proglašen je osmogodišnji Kostolčanin, Nikola Bundalo, koji je bio i najbolji strelac, a Nikola je isti uspeh ponovio i u Živici.

fk kostolac

–  Selekcija dečaka rođenih 2005. godine, po meni je najtalentovanija i trebalo bi da bude nosilac FK „Kostolac 2008“ u budućnosti. Međutim, roditelji ne dovode redovno decu i na važnim utakmicama nisu svi na okupu. Zato je teško da se tim uklopi i uigra, kaže nam Jovica Stanić. Ekipa u generaciji 2004. je već ustaljena, dugo igra zajedno, ide uzlaznom linijom, a u kratkom vremenskom intervalu je osvojila drugo i treće mesto na turnirima u konkurenciji svojih vršnjaka. U klubu trenutno trenira samo šestorica dečaka rođenih 2002, oni su talentovani, ali ih ima vrlo malo i oni nastupaju zajedno sa godinu dana mlađom generacijom. Pionirsku selekciju 2001. godišta čine takođe dobri fudbaleri. Mali broj dečaka iz Kostolca trenira u našem klubu i zato u rad uključujemo mališane iz Kličevca, Petke, Bradarca i Maljurevca, rekao je Stanić.

problem u radu FK „Kostolac 2008“ predstavlja i nedostatak terena za treninge:

– Od JP „Srbijašume“ smo tražili da nam ustupe prostor iza Doma penzionera u Kostolcu, na kome bismo napravili teren i očekujemo pozitivan odgovor. Na tom terenu bi igrala i mala deca, a Kostolac bi dobio još jedan gradski fudbalski klub koji bi se takmičio u najnižem rangu, koji ne košta puno. Ako ne dobijemo odobrenje imaćemo problem šta da uradimo sa talentovanim dečacima, da li da ih ustupimo „Rudaru“ ili nekim drugim klubovima. Pismeni odgovor „Srbijašuma“ bi trebalo da stigne uskoro, istakao je Jovica Stanić.

 

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s