Pavle Ćosić, učenik generacije u OŠ „Jovan Cvijić“

Ove godine, đak generacije u kostolačkoj Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ je Pavle Ćosić. Pavle je rođen 1999. u Kraljevu za vreme bombardovanja, a imao je dve godine kada se sa roditeljima preselio u Kostolac.

pavle 2

Prva učiteljica Pavla Ćosića je bila Daliborka, a nju je zamenika Slađa Najdanović. U višim razredima razredni starešina je bila Snežana Milosavljević. On je učestvovao na opštinskim i regionalnim takmičenjima iz fizike, biologije, hemije i osvajao nagrade. Takođe je učestvovao je i u školskim programima, glumio u predstavi „Prva žurka“, bio Sveti Sava, a privlače ga, kako kaže, prirodne nauke.
Pavle je 2. jula bio na prijemu, koji je u Skupštini grada Smedereva organizovan za najbolje učenike Braničevskog i Podunavskog okruga. Kao poklon, dobio je knjigu o znamenitim ličnostima Srbije i kovanice sa njihovim likovima. Školovanje će Pavle nastaviti u Požarevačkoj gimnaziji, na prirodno – matematičkom smeru.

 

Za planove o studiranju je verovatno još rano, ali ovaj mladi Kostolčanin i o tom periodu školovanja već razmišlja i rekao nam je da planira da upiše Građevinski fakultet. Ovaj izbor je objasnio svojom željom da konkretno gradi, stvara, zida. Želimo mu da ostvari svoje ciljeve i planove. Ako nastavi da postiže rezultate kao do sada, sigurni smo da će u tome i uspeti.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s