Unapređenje energetske efikasnosti

Prošle godine je u našoj državi usvojen zakon o racionalnom korišćenju električne energije, koji je stupio na snagu ove godine. Takođe, Srbija je potpisnica više međunarodnih sporazuma koji zahtevaju razvoj energetske efikasnosti.

rideg

U Kostolcu je 17. juna održano predavanje na temu „Analiza potencijala i programa organizovanja praćenja i unapređivanja energetske efikasnosti EPS-a u proizvodnji uglja i proizvodnji i distribuciji električne energije“. Reč je o projektu koji se sprovodi na nivou čitavog sistema „Elektroprivrede Srbije“, namenjenog operativnom menadžmentu u kompanijama. Nakon uvodnog obraćanja Danka Beatovića, predstavnika PD „TE – KO Kostolac“ usledila su predavanja dr Aleksandra Nikolića, prof. dr Milana Kukrike, prof. dr Gorana Jankesa, mr Slobodana Grkavca i mr Mirjane Stamenić.
Autor ove studije je konzorcijum institucija na čelu sa Elektrotehničkim institutom Nikola Tesla. Dr Aleksandar Nikolić, kao rukovodilac studije, naglasio je značaj uvođenja energetskog menadžmenta kao preduslov u velikoj kompaniji kao što je EPS:
– Za sprovođenje energetske efikasnosti je od presudnog značaja podrška menadžementa u svim privrednim društvima koje čine sistem Elektroprivrede Srbije. Osim činjenice da se radi o zakonskoj  obavezi, ovaj proces doneće i prednosti u poslovanju.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s