Veliki finansijski problemi kostolačkog supreligaša

Rukometaši kostolačkog „Rudara“ i naredne godine igraće utakmice u najvišem rangu takmičenja u Srbiji, u Super ligi. Uz dosta problema obezbeđen je opstanak, ali veliku neizvesnost stvara činjenica da klub ima brojne dugove, a da su prilivi novca izuzetno mali.

rukometx

Rukometaši kostolačkog „Rudara“ i naredne godine igraće utakmice u najvišem rangu takmičenja u Srbiji, u Super ligi. Uz dosta problema obezbeđen je opstanak, ali veliku neizvesnost stvara činjenica da klub ima brojne dugove, a da su prilivi novca izuzetno mali. Trener kostolačkih rukometaša, Dragan Ajdačić, ne krije činjenicu da se klub nalazi u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji:
– I kod nas je ista situacija kao sa većinom sportskih klubova u Srbiji, dok je privreda u velikoj stagnaciji sva izdavanja za sportske aktivnosti su minimalna. Kostolac voli rukomet i ovaj klub će, nadam se i dalje postojati, ali naša dugovanja nisu zanemarljiva i naša budućnost je izuzetno neizvesna.
Problemi sa finansijama postoje duži period, ovo nije ništa novo. Na početku ovogodišnje sezone takođe su finansije bile razlog za odlazak igrača, tako da je klub u prvom timu morao da se osloni i na mlađe i neiskusnije igrače, ističe trener Ajdačić:
– Imajući u vidu skromne finansijske prilive i već postojeće dugove, bili smo primorani da se oprostimo od naših najboljih igrača u prošlogodišnjem takmičenju, jer jednostavno nismo imali novac da im isplaćujemo adekvatne zarade. Poznato je da u sportu karijere ne traju dugo, tako da veoma dobro razumem igrače koji nas napuštaju. Sredstva koja dobijamo godinama od naših finansijer godinama nisu povećavana, već su nažalost smanjena, što ostavlja traga u funkcionisanju kluba.
Igrači su ove godine zaista dali sve od sebe, ali je sada sve u senci finansija, ukoliko bude finansijski moguće i sledeće sezone igraće se superligaški rukomet u Kostolcu:
– Ukoliko ne dođe do promene i ova situacija i dalje ostane aktuelna, mislim da ćemo biti prinuđeni da preduzmemo neke radikalne mere, što je naša poslednja opcija i daćemo sve od sebe da pronađemo rešenje iz ove krize. O tome smo već obavestili i Upravni odbor našeg kluba, jer smo ponovo u situaciji da nam igrači odlaze jer nemamo budžet da ih zadržimo, znači da se ponavlja prošlogodišnja situacija. Odlaze nam čak i naši igrači, naša deca, a o dovođenju igrača sa strane ne možemo ni da razmišljamo. Nadam se da ćemo uspeti nekako da izađemo iz ove situacije, razgovaraćemo još jednom sa pojedincima i ustanovama koje mogu da nam pomognu i nadam se da će imati dovoljno sluha za nas, rekao je Ajdačić.

 

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s