Sindikati zahtevaju završetak procesa integracije

Vlada je donela zaključak kojim je dala nalog da se nastavi sa aktivnostima povratka preduzeća „PRIM“, „Georad“ i „Autotransport“ u Elektroprivredu Srbije. U toj proceduri su predviđena 22 koraka i stiglo se do pretposlednjeg, dakle, da Nadzorni odbor EPS-a donese odluku koja bi označila kraj te procedure, objašnjava nam Jovica Tošković, predsednik Sindikata Kopova „Kostolac“ razloge zbora. Sednica Nadzornog odbora EPS-a je održana 18. juna, ali sa pripremljenim materijalom u kome se navodi da su izmenjene okolnosti i predlaže privremeno zaustavljanje proces integracije, kaže Tošković.
Na sednici Skupštine PD „TE – KO Kostolac“, održanoj 25. juna, Dušan Bakić, predsednik Sindikata Termoelektrana „Kostolac“ rekao je da očekivanja radnika izdvojenih preduzeća nisu ispunjena i da se zato kod njih pojavilo nezadovoljstvo. Sindikati Kopova i Termoelektrana apsolutno podržavaju inicijativu izdvojenih preduzeća i namera vodećih ljudi ova dva sindikata, po rečima Bakića, je da se radnicima „PRIM“-a, „Georada“ i „Autotransporta“ precizno objasne gde je došlo do zastoja u procesu integracije, kao i to da će se problem rešavati na najvišem državnom nivou.
Predsednik Skupštine, Dragoljub Laković, na istoj sednici je istakao da tri kostolačka izdvojena preduzeća imaju punu podršku Privrednog društva „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ u nastavku procesa integracije u Elektroprivredu Srbije.

sin

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s