U susret remontima

Ostvarena proizvodnja električne energije u PD „TE – KO Kostolac“ do 11. juna iznosi oko 2.285.646 MWh, što je za nekoliko procenata manje od planiranih količina za ovaj period. U Direkciji za proizvodnju električne energije ove kompanije vrše se sve neophodne pripreme kako bi u letnjem periodu bili realizovane remontne aktivnosti. Zbog smanjenog rada obrenovačkih termoelektranama, došlo je do promene dinamike remonata rekao je Zoran Stanojević, direktor Direkcije za proizvodnju električne energije:
– Već sada znamo da će remonti biti održani nešto kasnije nego što smo prvobitno planirali. Remont bloka B1 biće urađen u julu, dok će remonti blokova A1 i A2 najverovatnije obaviti u avgustu ili septembru. Blokovi u Termoelektrani „Kostolac A“ rade maksimalnom snagom i pokazuju zavidnu pouzdanost u svom radu. Iza nas je period vanrednog stanja zbog poplava, kada su ovi blokovi takođe sigurno radili uz probleme sa dopremom uglja sa Površinskog kopa „Drmno“, koji smo uspeli da prevaziđemo i obezbedimo stabilno snabdevanje ove termoelektrane. Na bloku B1 u Termoelektrani „Kostolac B“ odvija se revitalizacija i svi naši napori su usmereni da ovaj termoenergetski kapacitet bude na mreži početkom decembra, kako je predviđeno planom. Radi se o složenom tehničkom poduhvatu koji iziskuje pažljivu koordinaciju svih učesnika, koji će omogućiti da blok B2 radi projektovanom snagom.
I. Milovanović

teko teko teko teko

U ovom trenutku se sagledavaju mogućnosti da li blok B2 kreće u sedmodnevnu sanaciju ili u prevremeni remont. O tome se odlučivalo na jučerašnjem sastanku poslovodstva PD „TE – KO Kosto-lac“. Ako bi se išlo u remont, u tom slučaju bi se zamenio i transformator, koji je železnicom u nedelju stigao iz TE „Kolubara“ u stanicu „Stig“. Za sanaciju kvara je neophodno više od 15 dana. Zato se prevremeni remont nameće kao najrealnije rešenje.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s