„Marko Kraljević“ u Viminaciumu

Viminacium – „Na Kosovu je postavljen novi paša. Svaka devojka koja želi da se uda, mora da spava sa njim noć pred udaju, a jedini koji može da ih izbavi od ove bizarne svadbarine je Marko Kraljević“.

SA-Snimanja-filma

Ovo je, ukratko, zaplet najnovijeg filma indijskog reditelja i scenariste S.Šridara pod nazivom „Marko Kraljević – fantastična avantura“ koji se snima na dve lokacije – u Arheološkom parku „Viminacijum“ i u Beogradu. Snimanje u Viminacijumu je završeno, a veliki broj statista bio je iz obližnjeg Kostolca. Glumačka ekipa preselila se u Beograd gde će se film snimati do kraja juna. Kako su preneli mediji, reditelj se pre nekoliko godina zaljubio u Srbiju i odlučio da snimi film. Kada je pitao svoje srpske prijatelje ko je najveći junak, dobio je jedan odgovor – Kraljević Marko. – Pročitao sam prevode svih epskih pesama, istraživao, upoznao i zavoleo vašeg junaka. Fasciniran sam. On predstavlja sve ono što je dobro u Srbiji. On je moja vizija srpskog naroda. Kao što Marko u filmu nije svestan svoje snage, tako ni vi, Srbi, ne znate koliko vredite – objašnjava Šridar. Reditelj priznaje da se nije oslanjao previše na istorijske činjenice, jer je želeo da snimi fantaziju. Kaže da nije želeo da od Marka Kraljevića napravi srpskog Konana, već da ga prikaže kao nežnog, osećajnog čoveka koji poštuje majku i prijatelje.

Uloge u ovom filmu pripale su većinom mladim glumcima sa Fakulteta dramskih umetnosti, među kojima se našao i Ivan Bekjarev. Uloga Marka Kraljevića poverena je Mateji Popoviću, Anka Gaceša – Jelica, Miljana Gavrilović – Arzu, Uros Jakovljevic – Paša, Miodrag Radonjić – Musa, Nikola Slijepčević – Bogdan, Dragana Mićalović – Verica, Marko Gizdavić – krčmar, Ivan Bekjarev – starac.

– See more at: http://www.danas.rs/dodaci/branicevo/marko_kraljevic_u_viminacijumu.59.html?news_id=283797#sthash.GmAGFjam.dpuf

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s