Maksimalno angažovanje u kostolačkoj jedinici JKP „Vodovod i kanalizacija“

Nakon dužeg kišnog perioda, problema sa vodosnabdevanjem i ispravnošću vode za svakodnevnu upotrebu u nekim gradovima, problema koje su izazvale nabujale reke i sanacija koja sledi, a obzirom da je i Radna jedinica JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Kostolca angažovana na ovim poslovima u okolnim selima koja su bila ugrožena, bila je to prilika da porazgovaramo sa Zoranom Markovićem, rukovodiocem kostolačke RJ. Osim toga, imali smo već „predinformaciju“ da su radnici ove Radne jedinice na poslu u selima tokom čitavog dana, a interesovalo nas je još, kakva je situacija sa vodom u samom Kostolcu.
– Što se tiče vodosnabdevanja u Kostolcu tokom letnjeg perioda, kao što i sami znate, tu nikada i nije bilo nekih većih problema. U Kostolcu je sve u redu, svi bunari rade, a voda je provereno i bakteriološki i hemijski ispravna, iako su već velike vrućine, nema problema ni što se pritiska tiče, dao nam je iscrpne odgovore na sva pitanja Zoran Marković, rukovodilac RJ u Kostolcu. Ukoliko građani budu racionalni što se tiče potrošnje vode, ne očekujemo veće probleme u Kostolcu u nastupajućem letnjem periodu. Ipak, ovo je prilika da uputimo apel građanima, kao i svake godine, da budu razumni što se tiče potrošnje vode u gradu, naročito kada nastupe visoke temperature , ne bi bilo ni u čijem interesu da dođe do problema, nestašice vode za ljudsku upotrebu u „špicu“ sezone.
– Jedan od problema sa kojima se susreće ova RJ je taj, što se primećuje i evidentno je da je drastično smanjena naplata vode od strane građana. Pohvalio bih kostolačke penzionere koji su redovne platiše računa za utrošenu vodu. Ima veliki broj dužnika a i cifre su enormno velike.
– Nudimo rešenje građanima, kaže Marković. Potrebno je da dođu u prostorije naše RJ u Kostolcu, i iznaćićemo mogućnost reprogramiranja duga. To praktično znači plaćanje duga na određeni broj rata, srazmerno sa visinom duga, postoji mogućnost da se dug za utrošenu vodu otplaćuje i na 24 mesečne rate. Ova mogućnost je uvedena jer postoje dugovanja čije cifre prelaze i 150 do 200.000 dinara.
To samo pokazuje da su u JKP „Vodovod i kanalizacija“ spremni da izađu u susret građanima, neredovnim platišama, jer kako nam je rekao Zoran Marković, „to je rešenje da se izbegnu sve neprijatnosti  a, ne bi bilo ni u čijem interesu, ni građana a ni firme , stvaranje dodatnih troškova , kada su u pitanju utuženja, zatim slede isključenja, ponovni priključci.“

markovic zoran

Angažovani radnici na priključcima u selima

Ovih dana radnici RJ JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Kostolcu, angažovani su na sanaciji poplavljenog područja, u pitanju su priključci u Maljurevcu i Bradarcu.Treba svakako reći to, da ova RJ „raspolaže“ sa ukupno 40 zaposlenih , većina njih je na poslu od 7 do 20 časova radi se otežanim uslovima, zbog visokih temperatura, ali i zacrtanih rokova koji se strogo poštuju.
– U Maljurevcu i Bubušincu su urađeni primarni i sekundarni vod, a onda se neko vreme čekalo na pribavljanje svih potrebnih dozvola, kaže Zoran Marković. Angažovanjem i ljudi i mehanizacije „Vodovoda“ , na raščišćavanju terena, odnošenjem kabastog materijala u Maljurevcu, trenutno radimo na priključcima potrošača na vodovodnu mrežu u Maljurevcu i ako nastavimo ovim tempom, a nema razloga da ne bude tako, svi ovi poslovi biće završeni za desetak dana. Što se tempa tiče, dnevno priključujemo 10 do 15 korisnika.
– Moram da se zahvalim ljudima ove Službe, kaže Marković, svim svojim saradnicima i radnicima na maksimalnom angažovanju, na terenu smo po ceo dan, ali odradićemo sve što je zacrtano. Nakon Maljurevca sledi Bubušinac.
Međutim, za radnike ove firme, odnosno RJ „Kostolac“ ni nakon toga neće biti odmora, kako saznajemo nadaju se novim poslovima „jer se očekuje da se okonča sprovođenje javnih nabavki za poslove u Kličevcu“ i, ukoliko se ostvare očekivanja radnici RJ „Kostolac“ će odgovorno prihvatiti i obaviti nove radne obaveze.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s