Prekinut štrajk glađu

Članovi sindikata preduzeća „Standard Kostolac“, prekinuli su danas, posle 18 sati, štrajk glađu započet sinoć oko 19 sati.

Radnici već više od dve nedelje mole da im se isplate 36 zaostale zarade, tačnije od juna 2011. do maja ove godine, kao i da im se regulišu prava iz radnog zakonodavstva. Glavni poverenik sindikata „Standard Nezavisnost” Perica Rajković podsetio je da zaposleni nemaju povezan radni staž, niti overene zdravstvene knjižice duže od godinu i po dana.

hotel -

Sinoć je počeo štrajk glađu radnika koji je trajao sve do podneva, a onda smo se dogovorili da je neodgovorno to što radimo, pošto niko nema overenu zdravstvenu knjižicu, а moglo bi vrlo brzo nekome da pozli. Složili smo se da u četvrtak ujutru potpuno obustavimo rad. Do sada smo poštovali minimum rada i ugovor koji imamo sa Privrednim društvom „TE-KO“ Kostolac – kaže Rajković.

On je ponovio da su radnici imali neke razgovore sa predstavnicima Vlade pre petnaestak dana i da će obustava trajati sve dok se ne napravi pomak u rešavanju nagomilanih problema tog preduzeća.Stupili smo u kontakt sa predstavnicima vlade, tačnije sa Draganom Đokovićem, pomoćnikom premijera za izdvojena preduzeća u restruktuiranju. Svi podaci koji su traženi od nas su poslati, a odgovor još nismo dobili, čak ni da li su podaci stigli na pravo mesto i kome su prosleđeni. Ovo je prosto iznuđena situacija jer nemamo drugi izlaz. Iznenadilo nas je i to što se niko iz uprave nije pojavio u hotelu od kako je počeo štrajk glađu iako su bili obavešteni – priča Rajković

 

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s