„Zlatna svadba“ kostolačkog para

Poslednjih godina se češće, čuje rečenica: „Eh, samo da dočekam tu penziju.“ Nažalost, vremena su sve teža, a za mnoge ova želja sve češće „pusta“ želja“.

U opštem životnom „haosu“, u ciklusu neprestanog smenjivanja dobrog i lošeg,  koji se jednostavno zove život (nije jednostavan, a može i da bude) nešto ipak pomaže. Potrebno je nekad „spustiti loptu“, odnosno imati razumevanja, poštovanja, tolerancije, strpljenja da se sasluša i odmeri, a onda često sve dolazi na svoje mesto.

Upravo na taj način, živeći tako, uz razumevanje i slogu, nedavno su Jovanka i Ante Pućo, Kostolčani od 1964. godine, 11. maja  proslavili su „zlatnu svadbu“ – 50 godina braka.

Ona je rođena 1940. godine u Miletiću (sada je to Republika Hrvatska), a on 1939. u Biočićima ( takođe Republika Hrvatska). Doselili su se u Kostolac, tu se venčali, izrodili decu, stekli prijatelje, izgradili život. Kažu da im je pola veka u braku proteklo brzo, ali ne kažu da je to bilo lako. Život se sastoji i od lepih i od ružnih stvari, a ružne se mogu prebroditi samo uz slogu i uzajamno poštovanje.

„Zlatnu svadbu“ su proslavili u društvu porodice, prijatelja i naravno uz brojne čestitke. Redakcija portala Novosti Kostolac se sa malim zakašnjenjem pridružuje čestitkama i lepim željama, a priča o Jovanki i Anti Pućo može da posluži kao primer današnjim generacijama – zastanite na trenutak i saslušajte. Nedostatak komunikacije je najčešći uzrok nesporazuma u današnje vreme, u kome se brzo živi. Usporite ponekad!

zlatna-svadba-kostolac

 

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s