Usvojen rebalans budžeta u Kostolcu – funkcioneri se odrekli apanaža

Danas je održana sednica skupštine GO Kostolac, na kojoj su odbornici usvojili prvi rebalans opštinskog budžeta. Skupština je donela odluku i o pružanju materijalne pomoći nastradalim u poplavama, na taj način što su se svi odbornici i ostali funkcioneri,  odrekli po 5 000 dinara svojih apanaža u narednih šest meseci.

Sednica je počela odavanjem pošte nastradalim u poplavama, da bi se potom prešlo na normalno zasedanje po dnevnom redu.

Prisustvovalo je 20 odbornika. Najznačajnija tačka dnevnog reda svakako je bila donošenje prvog rebalansa opštinskog budžeta, koji je usvojen sa 17 glasova za i tri protiv. Protiv su bili odbornici Demokratske stranke i LDP – a.
Ukupni prihodi budžeta iznose 128, 8 miliona dinara, dok su ukupni rashodi i izdaci su 159, 2 miliona, planirani deficit 30, 3 miliona dinara. Deficit će biti pokriven neutrošenim sredstvima iz prethodnih godina. Za kapitalne projekte planirano je 65 miliona dinara.
U diskusiji o budžetu uglavnom su učestvovali opozicioni odbornici, iskazujući nezadovoljstvo malim budžetskim sredstvima, uz napomenu da to ne iznosi ni 5 % budžeta grada Požarevca.
Po okončanju sednice predsednik skupštine Ivan savić takođe je ukazao da su svi svesni da to nije zadovoljavajuća suma kojom Kostolac raspolaže, ali i da je sve to deo procesa i da se zaista radi na tome da se poboljša položaj Kostolca u svakom smislu, naročito kada je u pitanju raspodela novca.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s