Stabilno u Kostolcu

Situacija kod Termoelektrane „Kostolac B“ je stabilna i ne očekuje se promena. Voda se crpnim stanicama preusmerava u Mlavu. Operativne ekipe su na terenu i reagovaće blagovremeno ako se ukaže potreba. Reka Mlava je pod kontrolom, ne očekuje se njeno izlivanje i stvaranje dodatnih problema na ovom području.

U ponedeljak, 20. maja, pored naših pumpi, uključena je u rad jedna češka i osam manjih francuskih pumpi. Juče su uključene u rad i pumpe pristigle iz Nemačke, što će dodatno ubrzati prebacivanje izlivene vode u korito Mlave.

– Na zahtev Srbije, Evropska komisija poslala je iz Nemačke 34 izvršilaca sa 6 pumpi visokog kapaciteta i ostaće ovde koliko je potrebno, rekla nam je Georgija Flajeerer, PR nemačkog štaba. 

Nemački ambasador, Hajnc Vilhelm, obišao je juče tim specijalaca, koji je došao u TE „Kostolac B“ i istakao  je prilikom jučerašnjeg obilaska:
– Nemačka učestvuje u pružanju svake vrste pomoći. Postignut je dogovor između Nemačke i Društva srpsko- nemačkih privrednika, čiji je rezultat otvaranje bankovnog računa za prikupljanje pomoći. 
Od šest nemačkih pumpi koje su stigle juče, tri su nove a ostale tri su donete iz Lazarevca. I francuski amabsador, Fransoa Gzavije Denio je posetio svoj tim koji radi na vraćanju Mlave u staro korito. On je takođe izjavio da je Francuska dala pomoć i da će i ubuduće pružiti punu podršku Srbiji u prevazilaženju teške situacije nastale posle poplava.

4

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s