Šteta u Kostolcu 10 miliona evra

Radna grupa Ministarstva energetike za sigurnost snabdevanja energijom saopštila je u sredu da je u Elektroprivredi Srbije (EPS) ugrožen javni interes zbog niza propusta u poslednjh nekoliko meseci.

Kako se navodi u saopštenju, to je u utorak eskaliralo havarijom na transformatoru bloka B2 u Termoelektrani „Kostolac“.

Tom havarijom elektroenergetskom sistemu Srbije naneta je direktna i indirektna šteta od oko 10 miliona evra,navodi se u saopštenju Radne grupe .

To postrojenje će narednih nekoliko nedelja biti van funkcije, a radna grupa izrazila je posebnu zabrinutost jer još nije zaključen ugovor o osiguranju imovine EPS-a.

„Reč je o teškom propustu menadžmenta EPS-a, koji ni posle višemesečne procedure nije uspeo da uspešno okonča tender za osiguranje svoje pokretne i nepokretne imovine, a sve do sada dostupne informacije govore da je taj postupak vodjen nezakonito“, navodi se.

Članovi Radne grupe su zaključili da, osim Antikorupcijskog tima Ministartstva energetike i internog revizora koga je tražio Nadzorni odbor EPS, koji se već bave tim slučajem, sve činjenice oko osiguranja imovine EPS-a treba da budu dostavljene i Ministarstvu unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA).

glavna-list_te_ko-god_2014-05_TE_Kostolac_01_590803274

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s