Odlični Vefić

Petar Vefić je ostvario izuzetan rezultat na V otvorenom prvenstvu Austrije za gimnastičare, kada je u konkurenciji od 113 takmičara juniorske i seniorske kategorije, osvojio 76,7 bodova i zauzeo 32.mesto, kaže za naš list njegov višegodišnji trener Božidar Marović:
-Petrov plasman jeste veliki uspeh i ako se posmatraju samo gimnastičari juniorske kategorije, on je bio 16. na ovom takmičenju a ispred njega su bili gimnastičari završnog godišta za juniore, odnosno veoma su blizu prelaska u seniorsku konkurenciju. Ovo je za nas dobar pokazatelj da se Petar nalazi u vrhu juniorskih vežbača Evrope i ukoliko nastavimo sa ovako dobrim radom, bude među najboljima i osvaja medalje.
Dobar rezultat je ostvaren zahvaljujući Vefićevom velikom zalaganju i motivaciji a veliki značaj imala je i činjenica da se već takmičio na međunarodnim skupovima:
-Država je odlučila da ove godine, na ova takmičenja koja prethode evropskom prvenstvu što više šalje juniore, pošto je to nova generacija gimnastičara. Oni će verovatno i na ovogodišnjem evropskom takmičenju biti najmlađi. Petar Vefić se takmičio na nekoliko međunarodnih takmičenja, što se i ovog puta pokazalo kao neophodni element za osvajanje dobrog rezultata. Na ovom prvenstvu takmičili su se samo juniori i seniori i održava su u dobro vreme, kada odgovara većini zemalja, jer gimnastičari imaju priliku da probaju i vide gde se nalaze, pred evropsko prvenstvo koje će ove godine biti u Sofiji, u Bugarskoj. Sva takmičenja koja se organizuju u martu i aprilu izuzetno su značajna za gimnastičare, jer se radi o velikim međunarodnim sportskim skupovima na kojima se stiče dragoceno iskustvo, rekao je Dušan Marović.

glavna-list_te_ko-god_2014-01_Petar_Vefic___Austrija_01_914039752

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s