Kvalitet potvrđen novim sertifikatima

Privredno društvo za održavanje i obezbeđivanje objekata „Kostolac – usluge“ dobilo je nove sertifikate kojim je potvrđen novi kvalitet u obavljanju registrovane delatnosti. Prvi se odnosi na oblast usluga menadžmenta iz kontrolnog centra, u kategorijama  obezbeđenja stacionarnih i mobilnih objekata i menadžmenta iz kontrolnog centra patrolnim timovima. Drugi sertifikat odnosi se na oblast pružanja usluga fizičke zaštite, u kategorijama zaštite objekata, lica i javnih skupova.
Direktoru PD „Kostolac – usluge“, Dragoslavu Đokiću, najnovije sertifikate uručio je upravnik Centra za bezbednosni menadžment beogradskog Fakulteta bezbednosti, docent dr Goran J. Mandić, na svečanosti priređenoj na samom fakultetu, što je još jedna potvrda kvaliteta, sposobnosti i spremnosti kostolačkog kolektiva da se pravovremeno prilagodi aktuelnim zahtevima tržišta.
Dragoslav Đokić, direktor PD „Kostolac usluge“ tom prilikom rekao je da je ovo Privredno društvo ozbiljno preduzeće, svesno tržišnog ambijenta i da je važno za njen opstanak da se svakoga dana načini po koji pomak.
Inače, PD „Kostolac – usluge“ već poseduje standard ISO: 9.001:2008, za pružanje usluga fizičko – tehničkog obezbeđenja i održavanje higijene prostorija. Podsetimo da je PD „Kostolac usluge“ učestvovala i u donošenju standarda SRPS A.L2.002, na osnovu kojeg je kasnije donet i Zakon, usvojivši terminologiju pomenutog sertifikata.
Za dobijanje ova dva nova sertifikata, bilo je neophodno sprovesti obimne pripremne aktivnosti i dosta toga uraditi na čemu se radilo od jula prošle godine.
– Pre svega, kaže Đokić, izvršili smo izmenu sistematizacije radnih mesta, u smislu promene njihovog naziva, preuzevši terminologiju iz samog standarda, odnosno Zakona, a zatim je usledilo je izdavanje novih rešenja. Inače, svi u obezbeđenju, prema zahtevima standarda, moraju imati srednju školu, da poseduju određene sertifikate, moraju biti državljani RS, imati proveru MUP-a i da su zdravstveno sposobni. Sve smo to pripremili i tako spremno dočekali kontrolisanje standarda. Pošto smo aplicirali i za menadžment iz kontrolnog centra i kako po slovu Zakona svaka firma koja se bavi privatnim obezbeđenjem mora imati sopstveni ili iznajmljeni kontrolno – operativni centar, i tu smo radili na osavremenjavanju. Naša firma poseduje svoj kontrolno-operativni centar, koji je modernizovan, kadrovski popunjen, i poseduje odgovarajuću prateću dokumentaciju. Morali smo i da izdamo odgovarajuća rešenja službenicima obezbeđenja u patroli, koji reaguju i na osnovu dojave iz Kontrolnog centra. Naravno, sve smo to radili i do sada, ali je ovim dokumentom sve praktično stavljeno u odgovarajuću formu u skladu sa zahtevima standarda. Kupili smo i potrebnu novu tehničku opremu, računare i navigacioni sistem tako da smo bili spremni za kontrolisanje i dobijanje najnovijih sertifikata. Inače, u PD „Kostolac usluge“ uveden je GPS sistem za sve patrole kako mobilne tako i one koje su  stacionarne . Privredno društvo je i zvanično postalo član Srpskog udruženja privatne bezbednosti, pri Institutu za kriminološko – sociološko istraživanja u Beogradu, koje inače okuplja referentne firme iz oblasti obezbeđenja iz Srbije, rekao je Dragoslav Đokić.

glavna-list_te_ko-god_2014-08_Kostolac_Usluge_02_822817671

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s