OBELEŽEN DAN ROMA U KOSTOLCU

U Gradskoj opštini Kostolac, tokom prošle nedelje obeležen je 8. april – Svetski dan Roma. Obeležavanje ovog dana bilo je propraćeno nizom dešavanja u organizaciji Gradske opštine Kostolac i romskih NVO udruženja ,,Kreativni Romi“ i ,,Društo Rom“ Kostolac. Obeležavanje ovog dana započelo je svečanim prijemom najboljih učenika romske nacionalnosti, kod čelnih ljudi lokalne samouprave Gradske opštine Kostolac, zatim je usledila šetnja gradom – defile od Sportske hale do Doma kulture, gde je u pozorišnoj sali održana Svečana akademija povodom Svetskog dana Roma.

Svečanom prijemu u Skupštinskoj sali Gradske opštine Kostolac prisustvovali su predsednik Gradske opštine Kostolac, Dr Borka Šutović, predsednik Skupštine Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić, zamenik predsednika Gradske opštine Kostolac, Saša Pavlović i načelnik Uprave Gradske opštine Kostolac, Anđelija Milivojević. Ovom prilikom najboljim učenicima romske populacije sa područja naše opštine, predsednik Gradske opštine Kostolac, Dr Borka Šutović svečano je uručila poklone – knjige od Gradske opštine Kostolac. Među nagrađenim osnovcima i srednjoškolcima su: Alijević Elma, Duljaj Edison, Krueziu Ervin, Morina Faik, Gaši Elvira, Krueziu Ridvan, Alijević Elmir, Abdulović Asima, Morina Indira i Šerifi Rosalinda. Ovim učenicima poklone su uručili i predsednici romskih NVO udruženja ,,Kreativni Romi“ i ,,Društvo Rom“ Kostolac, Bajram Morina i Alijević Redžep.

Predsednik Gradske opštine Kostolac, Dr Borka Šutović, ovom prilikom je istakla:

,,Upućujem najiskrenije čestitke pripadnicima romske nacionalnosti sa teritorije Gradske opštine Kostolac, povodom Svetskog dana Roma. Sve čestitke upućujem i najboljim učenicima, koji su danas sa nama i apelujem da i dalje budete vredni, radni i dobri đaci i da na taj način pošaljete poruku vašim vršnjacima, da se obrazuju, kako bi se integrisali u društvenim zajednicama“.

Prisutnima se obratio i predsednik Skupštine Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić, koji je uputio čestitke svim Romima sa područja naše Gradske opštine i dalje istakao:

,,Najboljim učenicima romske populacije želim puno uspeha u daljem školovanju i poručio bih vam da nastavite sa dobrim učenjem, da slušate savete svojih nastavnika, profesora, razrednih starešina, jer ste vi buduća generacija koja će predstavljati romsku populaciju u našoj Gradskoj opštini i zalagaćete se za što povoljniji položaj Roma u društu“.

romi-kostolac

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s