Iz vrtića „Majski cvet“: Autobus – vrtić u Kostolcu

Nakon kraće pauze, „IMPRES Projekat“ ponovo se sprovodi „na točkovima“, u autobusu, poklonu Evropske unije. Nakon prve nedelje prilagođavanja vrtić – autobus je ponovo na teritoriji Gradske opštine Kostolac. Po programu koji sprovodi stručni kadar Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“, odnosno vaspitači kostolačkog vrtića „Majski cvet“, ovaj svojevrsni vid edukacije dece romske nacionalnosti, realizovaće se u narednom periodu na teritoriji čitave GO Kostolac. Autobus – vrtić će „gostovati“ u gradu, u svim prigradskim naseljima, selima, ali  biće i ispred škola i vrtića, kako bi deca iz različitih sredina uspostavila kontakt. Po sadašnjem planu i programu, autobus- vrtić će svakoga dana biti na teritoriji GO Kostolac po četiri sata.
Nešto više o ovom Projektu, rekla nam je Ivana Vratonjić, vaspitačica iz „Majskog cveta“, koja je sa decom u vrtiću na točkovima: – Zamišljeno je da se čitav Program sprovodi  u autobusu i na taj način ćemo ga i realizovati. Prve nedelje smo imali period adaptacije, zatim sprovodimo program socijalizacije i prevazilaženja jezičke barijere. Kao i u „običnom“ vrtiću na početku, sve je to isto, u pitanju su deca, bilo je malo plakanja, da kažem – nelagodnosti, ali sve je to period privikavanja, priča nam vaspitačica Ivana. Ipak je najvažnije prevazići jezičku barijeru, ali uspevamo. Onda je sve lakše, zato smo mi tu, da se razumemo. Za sada u autobusu ima deset deteta i, istakla bih, napominje Ivana, mnogo su dobri.
Osim toga, saznajemo da je vaspitačica Ivana Vratonjić sama sa decom u autobusu – vrtiću (osim vozača), kaže da nije ni pomislila da joj je teško jer voli svoj posao i uspeva da realizuje sve postavljene zadatke u okviru ovog Projekta.

glavna-list_te_ko-god_2014-05_Iz_vrtica_02_976626934

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s