PODRŠKA GLOBALNOJ AKCIJI „ SAT ZA NAŠU PLANETU ˮ

Gradska opština Kostolac podržava i pridružuje se akciji „Sat za našu planetu“, tako da u subotu, 29. marta 2014. godine u vremenu od 20:30 do 21:30 časova biće isključena rasveta u ulici Bože Dimitrijevića i Prvomajskoj ulici (uključujući i most). Na taj način Gradska opština Kostolac učinite mali, ali značajan korak za očuvanje i dobrobit naše planete.

WWF, svetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, kao i prethodnih godina organizuje „Sat za našu planetu‟, najveću svetsku volontersku akciju za očuvanje naše planete, te poziva građane i organizacije da se pridruže akciji i isključe svetla na jedan sat.

„Sat za našu planetuʺ je globalna akcija u koju se uključuju pojedinci, organizacije i institucije sa zajedničkim ciljem – slanje snažne poruke da je moguće nešto preduzeti protiv klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i samih nas koji na njoj živimo.

Prošle godine akciji se pridružilo oko 7000 gradova iz 154 zemlje, uz više stotina miliona pojedinaca sa svih 7 kontinenata. Sat za našu planetu se u Srbiji održava po šesti put uz ostvaren prošlogodišnji rekord – 60 gradova i oština, 37 škola i preko 40 organizacija civilnog društva učestvovalo je u akciji. Kao i prethodnih godina resorna republička ministarstva, pokrajinski i opštinski sekretarijati, veliki broj organizacija, kompanija, pojedinaca podržali su ,,Sat za našu planetu“.

image004fg

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s