Stručnjak za „obrt“ kapitala – genetske predispozicije

Usled prezaposlenosti, jer je uglavnom ili u avionu ili u automobilu i sa majkom uglavnom komunicira telefonom (a izričito mu je „naredila“ da ne telefonira dok vozi!), ona, kao šali se, kaže: „Taman sam pomislila, jedan se „smirio“, a kad ono, sad je ovaj stalno na putu zbog posla.“ A, radi se zapravo o tome , da su mu oca zvali i „Švercer“ i „Kicoš“, inače, sa Kanala je (dovoljno) i svojevremeno je čitav Kostolac snabdevao garderobom iz Italije, Turske…
Ipak, je ovo priča o sinu. Radi se o Đorđu Stankoviću, dečku o kome smo nekada pisali kao o uspešnom ribolovcu, osvajao je vredna priznanja na međunarodnim takmičenjima, u pitanju je bila i Italija, iz te zemlje je donosio pehare i nagrade i naravno po neki pecaroški štap.
Danas Đorđe ima zvanje master inženjera građevinarstva i radi u američkoj kompaniji Jones Lasalle (JLL). Inače, u pitanju je kompanija sa godišnjim prometom od 3,9 milijardi dolara, posluje sa 70 zemalja širom sveta, na više od 1.000 lokacija, a između ostalog proglašena je za kompaniju decenije. Ovo prestižno priznanje je dodeljeno kao kompaniji koja je imala najviše uticaja na tržištu nekretnina u Centralnoj i Istočnoj Evropi u proteklih 10 godina. Zvanično, Đorđe živi u Beogradu, nezvanično, u prevoznim sredstvima, po Srbiji, po svim krajevima Evrope.
Rođen je 1988. godine, Osnovnu školu završio u Kostolcu, Prirodno – matematički smer Gimnazije u Požarevcu. Nakon toga, 2012. godine stiče zvanje diplomiranog inženjera građevinstva, na Građevinskom fakultetu u Beogradu, odsek za „Menadžment, tehnologiju i informatiku u građevinarstvu“. Iste godine polaže i sve ispite na master studijama, a tada i „kreće“ sa sticanjem radnog iskustva. Te godine je izabran u okviru Programa BG Praksa 2012. i učestvuje u inspekcijskom nadzoru u oblasti izgradnje objekata, vođenje evidencije o izvršenim pregledima, donetim rešenjima, u Građevinskoj inspekciji Gradske opštine Palilula. Naredne godine postaje stručni saradnik u odeljenju za procenu vrednosti u HBSeHypo Alpe Adria banka – Beograd, a od septembra 2013. godine radi u američkoj kompaniji JLL, na istraživanju tržišta nepokretnosti i procene vrednosti nepokretnosti u Jugoistočnoj Evropi. Kancelarija u Beogradu predstavlja regionalni centar kompanije, posluje i pruža usluge u devet zemalja Jugoistočne Evrope. Osim na poziciji istraživanja tržišta i procene vrednosti nepokretnosti, Đorđe u ovoj kompaniji radi i kao asistent u poslovima projekt menadžmenta (upravljanje Projektima).
Ima i dodatno radno iskustvo: vlasnik je Car Foil Shop d.o.o. a to znači, još kao student 2011. godine osnovao je firmu koja se bavi uvozom opreme za automobile. Na početku je to bio hobi i izvor dodatne zarade, a danas firma se bavi uvozom iz Azije i prodajom opreme za dizajn i stilizovanje automobila.
Kao komentar za kraj Đorđe nam je rekao doslovno ovako: „Po završetku studija imao sam želju da se vratim u grad u kome sam odrastao i da u njemu živim i započenem karijeru, ali usled nedostatka radnih mesta u Kostolcu za Kostolčane, morao sam da povratak u Kostolac odložim do nekog boljeg i lepšeg vremena u budućnosti.“ Još nam je dodao, „ovo možete da parafrazirate i kažete na neki lepši način.“ Nema tu ulepšavanja. Njegov uspeh je, sam po sebi, nešto lepo.

glavna-list_te_ko-god_2014-09_Djordje_Stankovic_01_390375416

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s