PROTEST MLADIH U KOSTOLCU

Sve veći broj ljudi nekoliko dana protestuje zbog sve veće nezaposlenosti, i zbog katastrofalnog stanja u svim drugim aspektima socijalnog života u ovom gradu.

Iz dana u dan broj okupljenih se uvećava, a akcija ima sve veću podršku na društvenoj mreži “Fejsbuk” i među starijom generacijom Kostolčana. Ovakav vid protesta predstavlja spontanu reakciju na individualan čin njihovog sugrađanina koji je svoje nezadovoljstvo.

Opšti utisak je Kostolčana da se grad decenijama ne razvija, da ni delić potencijala ovog gradića na Dunavu nije iskoriščćen, da je infrastruktura zapuštena i da mladi nemaju perspektivu. Nezadovoljni građani su najavili da će poslati otvoreno pismo ministarki energetike u ostavci, predsedniku opštine Požarevac, predsedniku gradske opštine Kostolac i generalnom direktoru PD ‘’Te Ko-Kostolac’’, kako bi inicirali razgovore povodom navedenih problema.

Predstavnici okupljenih insistiraju na tome da skupovi budu manifestacija civilizovanog ponašanja, da nisu politički instruiran i ukazuju da među okupljenima postoje simpatizeri svih stranaka, kao i politički neopredeljeni građani, odnosno da je skup motivisan socijalnim nezadovoljstvom i besperspektivnošću mladih u ovom gradu.

1909363_10201507635121659_1272163863_o

 

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s