Informacione tehnologije u PD „Georad“

U Privrednom društvu „Georad“ iz Drmna završena je implementacija nekoliko važnih projekata u domenu informacionih tehnologija.
– Osnivanjem Sektora za informacione tehnologije u prvoj fazi se pristupilo legalizaciji softvera, koju su pratili inspektori Poreske uprave, kao i koordinator Biznis Softver Alijanse (BSA), rekao nam je Dragan Nešić, samostalni inženjer u Sektoru za informacione tehnologije PD „Georad“. U drugoj fazi formirana je računarska mreža sa više od 60 radnih stanica u serverskom okruženju sa aktivnim direktorijumom. Omogućen je rad sa udaljenih računara (VPN pristup „od kuće“), čime je unapređen kvalitet korišćenja softvera od strane zaposlenih. U trećoj fazi pustili smo u rad savremeni sistem video nadzora sa 16 kamera koje pokrivaju krug „Georada“ i dodatno povećavaju sigurnost.
– Sledeća faza je direktno vezana za kontrolu procesa rada, odnosno praćenje vozila i potrošnje goriva. Precizno merenje i obrada podataka o gorivu, kao i identifikacija svakog pojedinačnog točenja i eventualnog istakanja goriva onemogućava bilo kakvu mogućnost krađe i malverzacija sa gorivom. Dostupnost informacija o realnoj potrošnji goriva omogućila nam je da višestruko smanjimo troškove. Paralelno sa ovim projektima urađen je i internet portal za ISO standarde 9001, 14001 i 18001, čija je resertifikacija uspešno završena ovih dana, naveo je Dragan Nešić i najavio da su je toku realizacija projekata koji su direktno povezani sa izradom Studije optimizacije odvodnjavanja PK „Drmno“.

glavna-list_te_ko-god_2014-09_Georad_01_Dragan_Nesic_77920620422222222222222222

One thought on “Informacione tehnologije u PD „Georad“”

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s