Nova kadrovska rešenja u lokalnoj vlasti

Nakon sprovedenih lokalnih izbora u Gradskoj opštini Kostolac, 15. decembra prošle godine, i uz poštovanje zakonskih rokova, za 29. januar, kada je i Dan GO Kostolac, zakazana je konstitutivna sednica kostolačkog parlamenta. Praktično to znači da će se na ovoj sednici formirati nova vlast u Kostolcu.
Nešto više o planiranom dnevnom redu, zakonskoj proceduri koja je neophodna prilikom zakazivanja sednica, obeležavanju Dana GO Kostolac, razgovarali smo sa Bogićem Anđelićem, aktuelnim predsednikom Skupštine GO Kostolac:
– Na konstitutivnoj sednici najpre će se potvrditi mandati novih odbornika Skupštine GO Kostolac. Nakon razmatranja Izveštaja izborne Komisije GO Kostolac o sprovedenim izborima, izabraće se predsednik Skupštine GO Kostolac, kao i zamenik predsednika Skupštine. Na sednici je planirano i postavljenje sekretara Skupštine GO Kostolac, kao i imenovanje predsednika i članova Komisije za imenovanja i razrešenja Skupštine. Nakon toga, na ovoj sednici će biti izabran i predsednik Gradske opštine Kostolac, zamenik i članovi Veća.
Po svoj prilici, sudeći prema planiranom  dnevnom redu, biće to duža sednica, ali ne zbog zacrtanih tačaka, nego iz razloga što je neophodno na ovoj sednici uspostaviti novu lokalnu vlast u Kostolcu. Važno je da se sada verifikuju svi mandati, malo kasnije formiraju sve neophodne resorne Komisije, kako bi GO Kostolac funkcionisala. Što se tiče samog zakazivanja sednice, bilo je neophodno poštovati Zakon o lokalnim izborima i Poslovnik Skupštine GO Kostolac, koji se odnosi na to da mora proći 15 dana od dana objavljivanja Liste odbornika, a ona je zvanično objavljena 16. decembra.
Kadrovska rešenja u ovom trenutku, pre održavanja konstitutivne sednice, odnosno ko će biti novi ljudi na čelnim funkcijama ili koje će eventualne koalicije formirati lokalnu vlast u Kostolcu, zaista se još ne zna, ali biće sve poznato nakon sednice, što je i ispravno i tek tada treba govoriti o novim zadacima, planovima, znaće se ko je za šta i koji resor zadužen i što je još važnije koliko se i kako ti zadaci realizuju. Kako se konstitutivna sednica održava na Dan Gradske opštine Kostolac, nesumnjivo biće delom i svečarskog karaktera.

iako-nezadovoljni-odobrenim-sredstvima-odbornici-usvojili-budzet-go-kostolac-za-2014.-godinu

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s