Dušan Marović: 2013. uspešna za gimnastičare Partizana

Gimnastičari Sportske organizacije Partizan iz Kostolca godinama beleže dobre rezultate, a tako je bilo i u 2013. O ostvarenim uspesima na brojnim domaćim, ali i međunarodnim takmičenjima u sportskoj gimnastici, ali i o planovima za 2014. godinu razgovarali smo sa Dušanom Marovićem, trenerom kostolačkog „Partizana“:

– Sportska organizacija Partizan je imala uspešnu 2013. godinu. U ženskom delu kluba imali smo kadrovskih problema u stručnom trenerskom delu, koji je uticao na plasmane naših gimanastičarki. Uspeli smo da konsolidujemo kadrovski sastav i da poboljšamo rad u klubu, tako da su devojčice ostvarile solidne rezultate u 2013, a dolaskom novog trenera, uz kvalitetniji rad na treninzima primećuje se veliki napredak. Zato od ženskog dela ekipe u 2014. godini očekujemo veće uspehe.
 – Prošlu godinu odličnim rezultatima obeležio je Petar Vefić, koji je dobio i priznanje za najboljeg mladog sportistu u Braničevskom okrugu, dok je Božidar Marović zbog obaveza na fakultetu ostvario nešto lošije plasmane na takmičenjima nego prethodnih godina, istakao je Dušan Marović.

Gimnastičare u ovoj godini očekuju Svetsko prvenstvo u Kini i Evropsko u Sofiji, u kategoriji junora i seniora. Kvalifikaciono takmičenje za kontinentalni šampionat u konkurenciji juniora održaće se u glavnom gradu Bugarske, a najbolji višebojci će se kvalifikovati i za Svetsku olimpijadu mladih. Kostolački Partizan će na ovom takmičenju imati predstavnike u obe kategorija – seniorskoj i juniorskoj. U 2014. godini konačno se planira izgradnja gimnastičke jame, a time nakon dugogodišnje izgradnje i završni deo radova na izgradnji Aneksa Sportske hale u Kostolcu.

dusan-marovic-2013.-uspesna-za-gimnasticare-partizana

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s