RIO Kostolac: Danas počeo štrajk zaposlenih

Danas je u kostolačkom Privrednom društvu „Rekultivacija i ozelenjavanje zemljišta“ počeo štrajk zaposlenih sa jednim zahtevom, da Miroslav Živojinović, bivši radnik ovog preduzeća, koji je dobio otkaz ugovora o radu, ne bude novi predsednik Skupštine.

Odlukom Vlade Srbije, na predlog lokalne samouprave Miroslav Živojinović je imenovan za predsednik Skupštine PD „RIO“. Nakon zvaničnog dobijanja ove odluke sindikat se obraćao sa zahtevom da se ova odluka promeni, u nekoliko navrata, najpre Nataši Savić, direktoru preduzeća, a nakon toga lokalnoj samouporavi, premijeru Srbije, Ivici Dačiću, prvom potpredsedniku Vlade, Aleksandru Vučiću, resornim ministarstvima i narodnom poslaniku iz Požarevca, Veroljubu Arsiću. Podršku za ispunjenje zahteva zaposleni su dobili od saziva Skupštine PD „RIO“ koji je u decembru prošle godine smenjen, a jedino im se obratio Veroljub Arsić, koji je u dopisu naveo da se ovaj zahtev ne prihvata, dok sa ostalih adresa nije bilo odgovora.

Zato je Sindikat PD „RIO“ danas doneo odluku o početku štrajka sa samo jednim zahtevom, koji su podržali svi zaposleni. Formiran je Štrajkački odbor u sastavu: Saša Matić, predsednik Sindikata, Brankica Ilić i Zoran Branković. Kako nam je rekao Saša Matić, predsednik sindikalne organizacije PD „RIO“, štrajk je počeo u krugu preduzeća, ali će se radikalizovati ako ne bude ispunjen jedini zahtev radnika. Direktor PD „RIO“, Nataša Savić, zahtevala je da se u toku štrajka poštuje minimum procesa rada, kao i da se poslovi na osnovu potpisanih ugovora sa PD „TE – KO Kostolac“ odrađuju po planiranoj dinamici. Bitno je istaći da je ovo prvi štrajk u PD „RIO“ i da ovo preduzeće do sada nije protestvovalo zbog kašnjenja isplata ličnih dohodaka ili nedostatka poslova, kao i da nije upućivalo zahtev za povratak u EPS, već se prilagodilo tržišnim uslovima poslovanja i poslednjih godina uspešno se razvija.

rio-kostolac-danas-poceo-strajk-zaposlenih

2 mišljenja na “RIO Kostolac: Danas počeo štrajk zaposlenih”

  1. katastrofa firma,maltretiranje i ucenjivanje radnika,sta vise traze zar su malo para uzeli na tudja ledja,smenite direktorku i poslovodju oni najvise ugnjetavaju radnike a ne miroslav

    Sviđa mi se

  2. Pa zasto ne navedu razlog strajka odnosno zasto ne zele gospodina, jer imaju strah od otkrivanja svih malvezracija. Samo me jedno cudi kako to da radnici strajkuju kad nema od njih koji je zadovolja rukovodstvom, ali razumem ili strajk ili otkaz SRAMNO I STRASNO zasto direktorka ne strajkuje sa njima.

    Sviđa mi se

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s