U Kostolcu počela godina investicija

Prošlu godinu u Privrednom društvu „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ obeležili su izrada projekata, obezbeđivanje dozvola za objekte, kao i drugih uslova propisanih zakonskom regulativom, navodi list „TE – KO Kostolac“.

– Sredstva koja obezbeđuje Elektroprivreda Srbije za 2014. godinu restriktivna su i  obrnuto proporcijalna investicionim ulaganjima koja su započeta preko kreditnih aranžmana, kaže Zoran Vuković, direktor Direkcije za unapređenje proizvodnje PD „TE – KO Kostolac“ i dodaje: – Ovu godinu obeležiće radovi na četiri projekta iz prve faze kineskog kreditnog aranžmana, dok su radovi na bloku B2 završeni tokom 2012. godine. Paralelno sa ovim radovima  pripremaće se neophodni projekti, investiciona dokumentacija, kao i potrebne dozvole za potpisivanje ugovora za izgradnju trećeg bloka B3 u Termoelektrani „Kostolac B“. U martu bi trebalo da počnu radovi na revitalizaciji bloka B1, a zatim i izgradnja sistema za odsumporavanje dimnih gasova na blokovima B1 i B2. Pored aktivnosti u Direkciji za proizvodnju električne energije predviđene su i aktivnosti u delu Direkcije za proizvodnju uglja kostolačke kompanije, na Površinskom kopu „Drmno“. Prema studiji dogradnje PK „Drmno“ na devet miliona tona, nastaviće se nabavka nedostajuće opreme. Urađena studija dogradnje za proširenje kopa i obezbeđenje novih količina uglja neophodnih za treći blok u potpunosti je implementirana u srednjoročne planove i glavne investicione aktivnosti koje se očekuju u 2015. i 2016. godini.

Imajući u vidu značaj investicionog ciklusa u našem privrednom društvu za ceo EPS, ali i celu zemlju, naredne godine na radilištima u Kostolcu treba očekivati više od hiljadu radnika izvođača radova od čega će značajan broj biti i domaćih firmi, čime će se, kako je istakao Zoran Vuković u izjavi za list kostolačke kompanije, u realizaciju kapitalnih projekata uključiti i domaća privreda.

u-kostolcu-pocela-godina-investicija

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s