Neophodno investiranje u projekte sporta i kulture

Krajem prošle nedelje Bane Spasović, predsednik Skupštine grada Požarevca, sa svojim saradnicima, na poziv Bogića Anđelića, presednika Skupštine GO Kostolac, obišao je sportske objekte u Kostolcu. Ova poseta je bila radna u tom smislu jer su goste, pored predstavnika Gradske opštine Kostolac, dočekali i ljudi angažovani u domenu sporta i kulture u Kostolcu i obavestili ih o stanju u ovoj oblasti, o uslovima u kojima se radi, ali i postižu zapaženi rezultati.
U kostolačkoj Sportskoj hali gosti su razgovorali sa Dušanom Marovićem, upravnikom Hale i Dejanom Rajčićem, predstavnikom Sportske organizacije „Partizan“, a na Stadionu „Bora Beka“, sa Nebojšom Blagojevićem, predsednikom FK „Rudar“. Ovom prilikom, gosti su obišli i ostale sportske terene koji se nalaze na prostoru kod Sportske hale, kao i mesto koje je predviđeno za izgradnju bazena, Osnovnu školu i budući Centar za kulturu. Zaključak je da je ovo jedinstven kompleks u Srbiji, većina sportskih objekata je „koncentrisana“ na istom prostoru, kao i to da je negde potrebno manje ulaganja, negde više, da bi objekti funkcionisali onako kako treba. Uprkos tome, kostolački sportisti ostvaruju dobre rezultate.
Detaljan „izveštaj“ o stanju sporta u Kostolcu dao je Bogić Anđelić u svom obraćanju:
– Obišli smo objekte i predsednika upoznali sa stanjem u njima, naročito kod starog dela hale gde su neophodna sredstva za adaptaciju. Na Stadion smo došli da vidimo stanje atletske staze, gde su potrebne minimalne investicije da bi to postao jedini objekat u Braničevskom okrugu za atletska takmičenja. Zato smo već razgovarali da bi u narednom periodu to trebalo isprojektovati. Tu blizu je i Hotel koji ima veliki kapacitet. Kostolac ima mnoge  prednosti, koje nemaju drugi gradovi, grejanje na primer, a uz ulaganja u objekte i mnogobrojne mogućnosti za razvoj u svakom pogledu, sporta naročito, ovde bi mogli i da se pripremaju i kandidati za Olimpjske igre, kao i ostali, rekao je Anđelić.
O svojim utiscima obilaskom sportskih objekata u Kostolcu, Bane Spasovič, predsednik Skupštine grada Požarevca je rekao:
– Mislim da je vrlo bitno da se predstavnici lokalne vlasti grada Požarevca upoznaju sa problemima na terenu. Mi moramo da izađemo iz naših biroa i vidimo kakvi su problemi u svakoj lokalnoj samoupravi. Ovo je radni sastanak da vidimo kakva je situacija što se tiče razvoja bazičnih sportova u Kostolcu, a to su gimnastika, atletika, plivanje i mislim da bi lokalna samouprava  mora da se okrene razvoju ovakvih bazičnih sportova više nego što je do sada bilo. Možda nije popularno, ali moramo da izdvojimo veća budžetska sredstva za ove sportove, a što se tiče takozvanih „profesionalnih“ sportova, mislim na fudbal, postoji mogućnost finansiranja uz pomoć sponzora. Mi smo u našem koalicionom programu grada Požarevca rekli da razvoj bazičnih sportova mora da bude osnov programa naše koalicije i da omladinu uputimo na ove sportove. To može da donese rezultate, a upravo su primer gimnastičari SO „Partizan“ u Kostolcu koji imaju izvanrendne rezultate i moramo da im omogućimo što bolje uslove za trening. Videli smo kako je to u Sportskoj hali u Kostolcu, prilično je rizično tamo vežbati na razboju, a, nema potpune zaštite. Lokalna samouprava mora iznaći sredstva da ta sala pravilno funkcioniše. U svakom slučaju, ja ću inicirati u organima gradske vlasti da se što više pomogne upravo projektima, jer to je nešto što je osnov i čime treba da se bavi lokalna samouprava i nadam se da ćemo to vrlo skoro da rešimo, kao što je ova atletska staza na Stadionu. Moji utisci koje nosim odavde su da sam impresioniran ostvarivanjem dobrih rezultata uprkos uslovima, a kakvi bi tek bili da su uslovi bolji, istakao je Bane Spasović.
Da bi se ulepšao prostor kod Sportske hale u Kostolcu ovih dana je restaurirana skulptura kao i česma.

glavna-list_te_ko-god_2013-01_Hala_02_536287859

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s